Żyroll
Gyroll trwa około 1 godziny od początku do końca. Z tego przepisu składają się 4 porcje zawierające 893 kalorie, 37 g białka i 53 g tłuszczu każda. Za 5,04 USD za porcję ten przepis pokrywa 30% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka mielonego kminku, sosu pieprzowego, sera feta i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak pyszny. 33 osoby uznały ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Świetnie sprawdza się jako drogie danie główne. Jest dostarczany przez Allrecipes. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 80%, to danie jest super. Podobne przepisy obejmują Gyroll.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 450 stopni F (230 stopni C).
Rozgrzej olej na dużej patelni na średnim ogniu. Mięso podsmaż z czosnkiem, cebulą, oregano, kminkiem, solą, pieprzem i ostrym sosem paprykowym. Gdy mięso będzie prawie gotowe, dodaj natkę pietruszki i smaż, aż natka pietruszki zwiędnie.
Zdjąć mieszaninę z ognia i pozostawić do ostygnięcia.
Rozwałkuj ciasto na pizzę na prostokąt (około 18 na 12 cali), dłuższym bokiem ułożonym od lewej do prawej przed sobą.
Rozłóż równomiernie ser feta, cukinię i czarne oliwki na cieście, pozostawiając 3 cm od krawędzi skórki odsłonięte.
Na wierzch wyłóż schłodzoną masę mięsną, wciąż pozostawiając brzegi ciasta odsłonięte.
Zaczynając od krawędzi najbliżej Ciebie, zwiń całość, aż będzie zwinięta. Można to zrobić, używając odsłoniętego brzegu ciasta na końcu jako „paska”, który przykleja się do bułki i uszczelnia ją, upewniając się, że oba końce są dociśnięte i uszczelnione.
Posypać proszkiem czosnkowym i piec w nagrzanym piekarniku przez 5 minut. Następnie zmniejsz temperaturę do 175 stopni C i piecz przez około 30 minut lub do złotego koloru.