Żydowska Lazania Z Bakłażanem

Żydowska lasagne bakłażan może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 5. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 20g białka, 24g tłuszczu, oraz w sumie 509 kalorii. Na 2,65 zł za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 194 osób uznało ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Mieszanka papryki, bakłażana, grzybów i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby wykorzystać posiłek Maca można śledzić to danie główne z Maca Apple Tea Cakes jako deser. Wiele osób naprawdę lubi to śródziemnomorskie danie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 15 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 84%, co jest niesamowite. Spróbuj Żydowska Lazania Z Bakłażanem, Michael Natkin ' s for Sabich (iracko-Żydowska kanapka z bakłażanem), oraz Lasagne Z Bakłażanem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Posypać solą plasterki bakłażana.
Umieść w durszlaku lub dużej misce na 30 minut i pozwól bakłażanowi uwolnić dodatkową ciecz.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Opłucz plastry bakłażana zimną wodą i lekko naciśnij do sucha ręcznikami papierowymi lub czystym ręcznikiem do naczyń.
Jajko i wodę ubić w misce.
Odmierz macę do oddzielnej płytkiej miski.
Plastry bakłażana Dip do mieszaniny jaj, a następnie naciśnij obie strony do posiłku Maca. Odstawić panierowany bakłażan; nie układać.
Rozgrzać 1 łyżkę oliwy z oliwek na patelni na średnim ogniu; gotować i mieszać cebulę, czerwoną paprykę i grzyby w gorącym oleju, aż lekko rumiane, 6 do 8 protokół.
Podgrzać 3 łyżki oliwy z oliwek na tej samej patelni na średnim ogniu.
Umieść warstwę plastrów bakłażana na patelni i gotować, aż lekko rumiane, o 3 protokół. Flip i gotować drugą stronę, aż rumiane, o 3 protokół, dodając więcej oliwy z oliwek w razie potrzeby.
Rozprowadzić 1/2 szklanki sosu bazyliowo-pomidorowego na dnie naczynia do pieczenia 9x13.
Na sosie do makaronu ułożyć warstwę ugotowanego bakłażana.
Przykryj warstwę bakłażana połową mieszaniny grzybów.
Warstw Pozostałe plastry bakłażana na wierzchu mieszaniny grzybów, a następnie pozostałą połowę mieszaniny grzybów.
Wlać sos do makaronu na wszystkie warstwy.
Górna zapiekanka z pokrojonym serem mozzarella.
Przykryj naczynie folią aluminiową.
Piec w rozgrzanym piekarniku, aż sos będzie bulgotał, około 45 minut.
Wyjąć z piekarnika i wyjąć folię aluminiową. Powrót do piekarnika, aż ser mozzarella jest lekko rumiane, o 5 protokół.
Ostudzić przez 15 minut, aby umożliwić lasagne skonfigurować.