Żurawinowo-Glazurowane Pierogi Z Jabłkami
Żurawinowo-glazurowane pierogi jabłkowe mogą być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.04 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 1G białka, 3G tłuszczu, oraz w sumie 328 kalorii. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz zmielony cynamon, napój z soku malinowo-żurawinowego, cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 20%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Podobne przepisy to Glazurowane Pierogi Z Jabłkami, Pierogi żurawinowo-jabłkowe z karmazynowym sosem, oraz Klon Bourbon glazurowany łosoś w / słodki Chutney żurawinowo-jabłkowy + sól pieczone ziemniaki.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 204°.
Wyjąć skorupę z torebki; umieścić na powierzchni roboczej. Nożyczkami kuchennymi lub nożem pokrój skórkę na 8 klinów.
Dla każdego pieroga umieść 2 kliny skorupy razem w punktach, nakładających się punktów około 1/2 cala; naciśnij, aby uszczelnić. Wyśrodkuj 1 jabłko na nakładających się punktach. Łyżka około 1/2 łyżki każdego z twarogu i żurawiny do środka każdego jabłka.
W małej misce wymieszać 1 łyżkę cukru i cynamon; każde jabłko posypać 1/4 łyżeczki mieszanki cukier-cynamon. (Rezerwa pozostałej mieszaniny.) Wykonaj 1 cięcie w każdym klinie skorupy od jabłka do krawędzi, aby uzyskać 4 paski na jabłko. Oddzielne paski wystarczająco, aby równomiernie rozmieścić się wokół jabłka. Przynieś paski wokół jabłka, nakładając się i uszczelniając na górze.
Umieścić owinięte jabłka w 8-calowym kwadratowym (2-quart) szklanym naczyniu do pieczenia.
W rondlu 1-quart, wymieszać napój sok i 2/3 szklanki cukru.
Podgrzać do wrzenia, dobrze mieszając, aby rozpuścić cukier.
Wlać owinięte jabłka do naczynia do pieczenia.
Jabłka posypać pozostałą mieszanką cukier-cynamon.
Piec 35 do 45 minut lub aż jabłka są prawie miękkie i skorupa jest głęboki złoty kolor.
Mieszanka SOS łyżka z naczynia do pieczenia nad każdym jabłkiem; piec 5 do 10 minut dłużej lub aż jabłka są przetargu widłowego. Schłodzić co najmniej 1 godzinę przed podaniem.