Żurawina-Jalapeño Granita

Żurawina-Jalapeño Granita
Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 0g tłuszczu, oraz w sumie 145 kalorii. Ten przepis służy 4 i kosztuje 58 centów za porcję. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz gałązki mięty, cukier, sok z limonki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 37%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Spróbuj Ananas Jalapeno Granita, Honeydew-Jalapeño Granita, oraz Pomidor-Jalapeno Granita dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Połącz pierwsze 4 składniki w małym rondlu; doprowadzić do wrzenia. Przykryć i zdjąć z ognia; odstawić 15 minut. Przecedzić mieszaninę żurawiny przez sito o drobnych oczkach do naczynia do pieczenia o wymiarach 11 x 7 cali; wyrzucić ciała stałe. Schłodzić do temperatury pokojowej; wymieszać z sokiem z limonki. Przykryć i zamrozić na około 45 minut. Mieszaj mieszankę żurawinową co 45 minut, aż do całkowitego zamrożenia (około 3 godzin).
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z LimonkiSok Z Limonki
żurawinażurawina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
SitoSito
2
Wyjąć mieszaninę z zamrażarki; zeskrobać całą mieszaninę widelcem, aż będzie puszysta.
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia5
Magazyn