Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur deser, więc dać żurawina Frangipane Crostatan spróbować. Ten przepis służy 8. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 22g tłuszczu, oraz w sumie 360 kalorii. Na 71 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Jeśli masz jajko, mąkę, masło i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 22%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Podobne przepisy to Gruszka i Frangipane Crostata z polewą z octu malinowego, Cranberry Pecan Frangipane Tarta, oraz Crostata gruszkowo-żurawinowa.
Instrukcje
1
Zrobić ciasto: w robocie kuchennym, mąki pulsacyjne i sól do wymieszania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot Kuchenny
2
Dodaj masło i wir 3 sekundy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
3
Mżawka w 1/3 szklanki wody z lodem, pulsując, aż mieszanina zbierze się w Kudłaty piłkę, ale nadal ma kawałki masła pokazano. Formować na dysk, owinąć hermetycznie i schłodzić co najmniej 2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
Masło
1 Duża żółta Cebula, Pokrojona W ósemki
4
Dodać nadzienie: ubić masło i 1/4 szklanki plus 2 łyżki. cukier w misce z mikserem na średniej prędkości, aż będzie lekki i puszysty. Przełącz na niską prędkość, następnie zmiksuj migdały, następnie jajko, następnie mąkę, ekstrakty i sól, aż się połączą.
Ciasto zwijamy na mące na 14-calową powierzchnię roboczą. okrąg, obracając ciasto i odkurzając mąką, aby zapobiec przywieraniu. Przyciąć krawędzie, a następnie przenieść na kawałek papieru pergaminowego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka Uniwersalna
Rolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do Pieczenia
7
Rozłóż frangipane na cieście, pozostawiając 3-in. granica. Top frangipane z żurawiną.
Składniki, których będziesz potrzebować
żurawina
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
8
Fold granicy ciasta do góry i na żurawiny, plisowanie ciasta, jak iść (jagody zostaną odkryte w centrum). Naciśnij na plisy do uszczelnienia, a następnie przenieść crostata na pergaminie do obramowanej blachy do pieczenia. Schłodzić 30 minut (w przeciwnym razie ciasto będzie wyciekać).
Składniki, których będziesz potrzebować
żurawina
Jagody
Ciasto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do Pieczenia
9
Rozgrzej piekarnik do 37
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
10
Umyj skórkę z myciem jajkiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 Cala
Jajko
11
Piec crostata na głęboki złoty kolor, o 45 protokół. Poluzować z patelni łopatką, gdy jest jeszcze gorąca.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
Szpatułka
Patelnia
12
Przygotować: ciasto, do 1 dnia, schłodzone. Frangipan, do 2 dni, schłodzony hermetycznie; przed użyciem powrócić do temperatury pokojowej. Lub piec crostata 2 dni wcześniej; przechowywać schłodzone, następnie podgrzewać do 350 przez 15 minut.