Żurawina, Figa i Pinot Noir Chutney

Żurawina, Figa i Pinot Noir Chutney
Żurawina, Figa i Pinot Noir Chutney to bezglutenowe i wegańskie przyprawa. Jedna porcja zawiera 306 kalorii, 2G białka, oraz 1g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na 2,77 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 58 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz cukier, figi, imbir i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 47%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Sos Żurawinowy Z Pinot Noir, Pikantny sos żurawinowy z Pinot Noir, oraz Brownies Pinot Noir.

Instrukcje

1
Przynieś wino na wolnym ogniu w małym rondlu.
Składniki, których będziesz potrzebować
WinoWino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Wyjąć z ognia, dodać figi i pozostawić do miękkości, o 30 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
FigiFigi
3
Odcedzić, zastrzegając Wino i figi oddzielnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
FigiFigi
WinoWino
4
Połącz cukier, 1 1/2 szklanki wody, zastrzeżone wino, skórka pomarańczowa i imbir w dużym rondlu i doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu. Gotować, aż cukier całkowicie stopi, minutę lub dwie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
ImbirImbir
CukierCukier
WodaWoda
WinoWino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
5
Dodaj połowę żurawiny i gotuj, mieszając od czasu do czasu, aż jagody pękną i będą bardzo miękkie, około 10 minut. Wymieszać z pozostałą żurawiną i namoczonymi figami i gotować przez 5 minut dłużej. Doprawić lekko solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
żurawinażurawina
JagodyJagody
FigiFigi
6
Wyrzucić skórkę pomarańczową i zeskrobać chutney do miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
Sugestia Podania: Sałata I Pokrojone PomidorySugestia Podania: Sałata I Pokrojone Pomidory
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
7
Podawać w temperaturze pokojowej lub schłodzone. Chutney można przygotować 24 godziny wcześniej i przechowywać w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sugestia Podania: Sałata I Pokrojone PomidorySugestia Podania: Sałata I Pokrojone Pomidory
8
Przedruk za zgodą Bobby Flay Bar Americain Cookbook przez Bobby Flay z Stephanie Banyas i Sally Jackson, (C) 2011 Clarkson PotterBOBBY FLAY, autor bestsellerów New York Times, jest szefem kuchni-właściciel sześciu znakomitych restauracji, w tym Mesa Grill, Bar Americain, i Bobby Flay stek, i rozwijająca się lista Bobby Burger pałace. On jest gospodarzem wielu popularnych programów kulinarnych na Food Network, od Emmy-winning Boy Meets Grill i Grill It! z Bobbym Flayem, do serii Iron Chef America, Throwdown! z Bobbym Flayem i gwiazdą Food Network. Brunch @ Bobby 's zadebiutował na kanale Cooking jesienią 2010 roku, a America' s Next Great Restaurant zadebiutował w marcu 2011 roku na NBC. To jego jedenasta książka. Jego strona internetowa to Bobby
Składniki, których będziesz potrzebować
StekStek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
9
Flay.com.
10
Dodaj notatki moje notatki
11
edytuj moje notatki
12
zrobione
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia5
Magazyn