Żele żurawinowo-tarta jabłkowa
Żurawina i tarta Jabłko Żelees może być tylko deser szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 36 kalorii, 0g białka, oraz 0g tłuszczu na porcję. Na 28 centów za porcję, ten przepis okładki 0% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 100. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz barwnik spożywczy, żurawinę, mielone goździki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 6%. Ta partytura jest do poprawy. Podobne przepisy to Tarta Z Orzechami Żurawinowo-Jabłkowymi, Tarta Jabłkowo-Żurawinowa, oraz Tarta Żurawina Jabłko Crisp.
Instrukcje
Wytrzyj szklane naczynie do pieczenia 8x8x2 cali wilgotną szmatką. Danie linii z folii, naciskając do przyklejenia.
Umieść mały talerz w zamrażarce.
Pierwsze 7 składników wymieszać w dużym rondlu; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień do średniej; gotować na wolnym ogniu, aż owoce będą bardzo miękkie, często mieszając, około 15 minut. Lekko schłodzić. Pracując partiami, mieszaninę przecieru w blenderze, aż będzie gładka.
Przełożyć puree na ciężki średni rondel. Wymieszać pektyny i goździki. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień do średniego i gotować na wolnym ogniu, aż puree będzie bardzo gęste (jak mus jabłkowy), często mieszając, około 50 minut. (Gelée robi się, gdy 1/2 łyżeczki puree umieszcza się na talerzu w żelu zamrażalnika po 1 minucie.)
Przełożyć puree do przygotowanego naczynia; gładki wierzch.
Odstawić na 2 godziny w temperaturze pokojowej. Przykryć; schłodzić gelée do jędrności, o 3 godziny dłużej.
Wytrzyj szklane naczynie do pieczenia 8x8x2 cali wilgotną szmatką. Danie linii z folii, naciskając do przyklejenia.
Umieść mały talerz w zamrażarce.
Połącz pierwsze 6 składników w dużym rondlu; doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz ogień do średniego i gotuj na wolnym ogniu, aż owoce będą bardzo miękkie, często mieszając, około 15 minut. Lekko schłodzić. Pracując partiami, mieszaninę przecieru w blenderze, aż będzie gładka.
Przełożyć puree na ciężki średni rondel. Wymieszać pektyny. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień do średniej, i gotować na wolnym ogniu, aż puree jest bardzo gęsty (jak mus jabłkowy), mieszając często, około 50 minut. (Gelée robi się, gdy 1/2 łyżeczki puree umieszcza się na talerzu w żelu zamrażalnika po 1 minucie.) Mieszać w wystarczającej ilości barwnika spożywczego, aby uzyskać atrakcyjny zielony kolor (około 20 kropli zieleni i 5 kropli żółci).
Przełożyć puree do przygotowanego naczynia; gładki wierzch.
Odstawić na 2 godziny w temperaturze pokojowej. Przykryć; schłodzić gelée do jędrności, o 3 godziny dłużej.
Odwróć oba żele na powierzchnię roboczą. Odklej plastik.
Pokroić na 1-calowe kwadraty.
Placki zwijamy w cukier musujący do okrycia. (Można dokonać 1 tydzień wcześniej. Przechowywać szczelnie w temperaturze pokojowej.)