Żelatyna Bardzo Jagodowa

Żelatyna Bardzo Jagodowa
Bardzo Jagodowa żelatyna może być tylko przystawką, której szukasz. Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis służy 8 i kosztuje 1,04 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 109 kalorii, 4G białka, oraz 0g tłuszczu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jeśli masz jeżyny, maliny, żelatynę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Z łyżeczką wynik 39%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to Mus Jabłkowo-Jagodowy Żelatynowy, Galaretka żelatynowa deser jagodowy, oraz Mieszany budyń jagodowy z pijanym sosem Limoncello Berry.

Instrukcje

1
Truskawki umyć, osuszyć, pokroić na pół (jeśli są duże).
Składniki, których będziesz potrzebować
TruskawkiTruskawki
2
Usunąć wszelkie łodygi z jagód; jagody opłukać i osuszyć. Jeżyny opłukać i osuszyć. (Nie spłukiwać malin.) Umieścić jagody w dużej misce. Wrzucić delikatnie i przenieść do 8-na - 4-calowy (2-quart) bochenek patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
JeżynyJeżyny
Borówki AmerykańskieBorówki Amerykańskie
MalinyMaliny
JagodyJagody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia BochenkowaPatelnia Bochenkowa
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
3
Wlać 1/2 szklanki soku do małej miseczki.
Składniki, których będziesz potrzebować
SokSok
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
4
Posypać żelatynę na wierzchu i odstawić i zmiękczyć na 5 minut. W międzyczasie wlej 1 1/2 szklanki soku do dużej, żaroodpornej miski. Kuchenka mikrofalowa przez 2 minuty przy pełnej mocy, aż do nagrzania. Mikrofalówka zmiękczona żelatyna przy pełnej mocy przez 30 sekund, aby go rozpuścić. Żelatynę wymieszać z gorącym sokiem. Wymieszać pozostałe 2 szklanki soku o temperaturze pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
żelatynażelatyna
SokSok
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MikrofalówkaMikrofalówka
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
5
Stopniowo wlać 3 szklanki mieszanki soku-żelatyny na jagody. Chill uncovered przez 30 minut, aby ustawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
JagodyJagody
żelatynażelatyna
SokSok
6
Pozostały sok skropić do formy (przykryć wszystkie jagody) i schłodzić przez co najmniej 2 i pół godziny, aż będzie jędrny.
Składniki, których będziesz potrzebować
JagodyJagody
SokSok
7
Aby odkręcić, umieść patelnię w gorącej wodzie na 10 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
8
Wyjmij z wody; Odwróć Podłużny talerz na patelnię i odwróć. Żelatyna powinna się poluzować. Jeśli nie, Przywróć patelnię do gorącej wody. Osuszyć dowolny płyn ręcznikiem papierowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
żelatynażelatyna
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
PatelniaPatelnia
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia6
Magazyn