Żeberka z grilla
Grillowane żeberka wymagają około 11 godzin i 30 minut od początku do końca. Jedna porcja zawiera 420 kalorii, 28 g białka i 24 g tłuszczu. Za 1,37 USD za porcję ten przepis pokrywa 19% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8 osobom. 329 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Ten przepis z Allrecipes wymaga ketchupu, soku z cytryny, sosu chili i soli. Świetnie sprawdza się jako danie główne. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową i bezmleczną. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 66%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj żeberek z grilla, żeberek wołowych z grilla w wolnej kuchence i żeberek z grilla – grillowanych w stylu hrabstwa, aby znaleźć podobne przepisy.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 300 stopni F (150 stopni C).
Połóż żeberka na ruszcie w płytkiej brytfance. Rozłóż 4 ząbki pokrojonego czosnku na żeberkach. Przykryj i piecz przez 2 1/2 godziny. Lekko ostudzić.
W małej misce wymieszaj biały cukier, paprykę, sól, czarny pieprz, chili w proszku i mielony kminek. Ostudzone żeberka natrzyj przyprawami. Przykryj, wstaw do lodówki na noc.
W małym rondlu wymieszaj brązowy cukier, ocet jabłkowy, ketchup, sos chili, sos Worcestershire, sok z cytryny, cebulę, musztardę suszoną i 1 ząbek czosnku. Gotować na średnim ogniu, bez przykrycia, przez 1 godzinę. Zarezerwuj niewielką ilość do polewania; reszta to sos do maczania.
Rozgrzej grill na średnim ogniu.
Połóż żeberka na grillu. Grilluj pod przykryciem przez około 12 minut, polewając zarezerwowanym sosem, aż ładnie się zarumieni i zeszkli.
Podawać z pozostałym sosem do maczania.