Żeberka wołowe BBQ
Żeberka wołowe BBQ mogą być tylko Amerykański przepis, którego szukasz. Ten przepis służy 6. Na 1,19 zł za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 1g tłuszczu, oraz w sumie 133 kalorie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Ten przepis od Foodnetwork ma 1 fanów. Mieszanka mielonego kminku, syropu klonowego, brązowego cukru i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 11 godzin i 20 minut. Ogólnie ten przepis zarabia nie tak ogromny spoonacular wynik 21%. Spróbuj slow-cooker maple chipotle BBQ beef, Żeberka Wołowe, oraz Azjatyckie Żeberka Wołowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Przygotuj grill do pośredniego ogrzewania za pomocą hickory i węgla drzewnego i podgrzać do 250 stopni F.
Umieść żebra na czystej desce do krojenia i zdejmij membranę, cienką tłustą skórę, która wyrównuje dolną część żeber. Przyciąć żeberka z nadmiaru tłuszczu i mięsa.
Ubić razem 2 łyżki soli, brązowego cukru, papryki, chile proszku, kminku i pieprzu. Pocierać żeberka wołowe z przyprawą i umieścić na tacy arkusza, przykryć folią, a jeśli czas, niech marynować w lodówce na 8 godzin lub na noc.
Dodaj syrop klonowy, sok jabłkowy, brązowy cukier, ocet, musztarda, Chile proszek, cayenne, sól i pieprz do średniego rondla i doprowadzić do duszenia. Gotować do syropu, o 8 protokół, mieszając z drewnianą łyżką od czasu do czasu.
Umieść żeberka na grillu z dala od węgli. Gotować wołowinę 3 godziny, dodając więcej węgli w razie potrzeby. Obrócić i gotować, aż żebra "zgiąć" i mięso łatwo oddziela się od kości za pomocą widelca, o 45 minut więcej.
Pędzel na szkliwo do żeber i gotować przez kolejne 5 minut.
Wyjąć i pokroić w pojedyncze żeberka.