Żeberka W Stylu Koreańskim
Żeberka w stylu koreańskim mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 1053 kalorii, 39g białka, oraz 94g tłuszczu każdy. Na 4,16 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odebrać brązowy cukier, żeberka wołowe, ząbki czosnku i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby zużyć jasnobrązowy cukier, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta morelowa z brązowym cukrem i cynamonem jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Z łyżeczką wynik 67%, to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Żeberka W Stylu Koreańskim, Koreański styl BBQ krótkie żeberka, oraz Żeberka W Stylu Koreańskim.
Instrukcje
Zmiel nasiona sezamu do grubego proszku w młynku. Rezerwa 1/4 Puchar scallion greens, a następnie ubić razem Pozostałe scallions, czosnek, sos sojowy, brązowy cukier, hot-papryka pasta, olej sezamowy, i 2 łyżki sezamu w proszku w dużej misce. Rezerwa pozostały proszek z nasion sezamu do serwowania.
Dodać krótkie żeberka do mieszanki sosu sojowego, pocierając mieszaninę do nich.
Przenieś żebra do dużej zamykanej plastikowej torby i worka uszczelniającego, wypychając nadmiar powietrza. Marynować, schłodzone, co najmniej 8 godzin.
Przenieś żebra do szerokiego 6-do 8-kwartowego ciężkiego garnka i dodaj wodę i imbir. Dusić, szczelnie przykryte, aż żeberka będą bardzo miękkie, około 3 godzin.
Żeberka przenieść na talerz za pomocą szczypiec i zachować ciepło, pokryte folią. Odtłuścić tłuszcz z sosu i wlać sos przez sito wyłożone zwilżonym ręcznikiem papierowym do miski, a następnie wyrzucić cząstki stałe.
Podawać żeberka z sosem w płytkich miseczkach i posypać zastrzeżone zieleniną scallion i pozostałym proszkiem z nasion sezamu.
* Żeberka można marynować do 1 dnia.* Żeberka można dusić 2 dni wcześniej i schłodzić w sosie, odsłonić, a następnie schłodzić, przykryć.
Usuń tłuszcz z sosu, następnie podgrzej, przykryj, na umiarkowanym ogniu i kontynuuj przepis.