Przepisów na danie główne nigdy za wiele, więc wypróbuj żeberka z chrzanem i czosnkiem. Jedna porcja zawiera 1308 kalorii, 52 g białka i 112 g tłuszczu. Ten przepis służy 8 osobom. Za 8,9 USD za porcję ten przepis pokrywa 42% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową, pierwotną i ketogenną. Jeśli masz pod ręką pasternak, sól morską i pieprz, oliwę z oliwek i kilka innych składników, możesz to zrobić. Będzie hitem na Twojej walentynkowej imprezie. 3 osoby przygotowały ten przepis i zrobią go jeszcze raz. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 2 godzin i 35 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 71%. Ten wynik jest dobry. Prime Rib z kremem chrzanowym, Prime Rib z kremem chrzanowym i Prime Rib z sosem chrzanowym są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kandyzowany Imbir, Siekany Czy Starty? W Dziale Z żywnością Azjatycką
2
Wołowinę ułóż na dużej brytfance kością do dołu. (Żeberka pełnią rolę naturalnego rusztu do pieczenia.) W małej misce rozgnieć czosnek, chrzan, sól, pieprz i oliwę z oliwek, aby uzyskać pastę. Obficie wmasuj pastę w całą pieczeń. Rozłóż warzywa i połówki czosnku wokół mięsa i skrop je 2 porcjami oleju.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwki Koktajlowe Nadziewane Pimiento
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
Filiżanka Cienko Pokrojonego Sera W Sznurku
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
4 Kotlety Z Polędwiczki Wieprzowej Z Kością (o Grubości 1-1/2 Cala I Wadze 8 Uncji Każdy)
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
(mequite, Hikora Lub Olcha)
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Fasola Cannelloni, Odsączona
Cukierki Peachie-o
3
Włóż patelnię do piekarnika i piecz wołowinę przez około 1 1/2 do 2 godzin w przypadku mięsa średnio wysmażonego (lub około 20 minut na funt). Sprawdź temperaturę wewnętrzną pieczeni w kilku miejscach za pomocą termometru natychmiastowego; powinien zarejestrować 125 stopni F. dla średnio rzadkiego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju Sezamowego
Kandyzowany Imbir, Siekany Czy Starty? W Dziale Z żywnością Azjatycką
KRAFT® Ser Potrójnie Tarty Cheddar Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielony
4
Wyjmij wołowinę na deskę do krojenia i odstaw na 20 minut. Wewnętrzna temperatura mięsa będzie nadal rosła o około 10 stopni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
5
Wyjmij warzywa i odłóż na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
6
Soki z patelni wlać do oddzielacza tłuszczu lub małej miski i odstawić, aby tłuszcz i sok wołowy oddzieliły się.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
KRAFT® Ser Potrójnie Tarty Cheddar Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielony
7
Odlać i wyrzucić tłuszcz. Do grzybów wykorzystasz smaczne soki wołowe.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
8
Postaw czystą patelnię na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
KRAFT® Ser Potrójnie Tarty Cheddar Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielony
9
Dodaj masło i 2-litrową kroplę oleju. Kiedy masło zacznie się pienić. dodać grzyby i tymianek; i doprawić solą i pieprzem. Mieszaj wszystko razem przez kilka minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka łuskanego Groszku, Opcjonalnie
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
2 Szklanki Ząbków Czosnku
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
10
Dodaj czerwone wino, mieszając, aby zeskrobać wszelkie przyklejone kawałki; następnie gotujemy i mieszamy do odparowania alkoholu. Gdy wino prawie się wyczerpie, dodaj zarezerwowany sok z wołowiny.
Składniki, których będziesz potrzebować
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Alkohol
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
11
Pozwól, aby płyn się zagotował, a następnie zdejmij z ognia. Wymieszaj śmietanę i szczypiorek, dopraw solą i pieprzem.
Prime Rib w menu? Spróbuj połączyć z Pinot Noir, Merlot i Cabernet Sauvignon. Wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, chudsze kawałki wołowiny dobrze komponują się z jasnymi lub średnio treściwymi czerwonymi potrawami, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy tłustsze kawałki mogą sobie poradzić z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Jednym z win, którego możesz spróbować, jest Argyle Reserve Pinot Noir. Ma 4,3 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 30 dolarów.
Rezerwat Argyle Pinot Noir
Dolina Willamette jest najbardziej znana z bogatego Pinot Noir i jest to jedna z największych i najbogatszych w historii Argyle! Weź kolor i zapach róży gwinejskiej, dodaj owocowe aromaty czarnej wiśni i jagody marionowej z przyprawowymi aromatami toczonej ziemi i ciemnego kakao, a po prostu zaczniesz zbliżać się do złożoności tego wina. „Dojrzałe i obfite, z charakterystycznymi nutami fiołków i płatków róż do posmaków wiśni i przypraw, utrzymujące się z delikatną konsystencją. Potrzebuje czasu, aby się osadzić. Dwadzieścia procent wina będzie butelkowane pod zakrętką. Wino butelkowane pod zakrętką uzyskało 92 punkty punktów. Najlepszy w latach 2007-2012.” – Wine Spectator