Żabnica Pieczona
Pieczona Żabnica jest jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny danie główne. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 186 kalorii, 25g białka, oraz 6G tłuszczu każdy. Na 5,37 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 2 smakoszy i kucharzy. Mieszanka wina, chunky cipolline kompot pomidorowy, Żabnica, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 19 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 87%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Pieczona Żabnica, koper włoski i kasztan Tagine, Cedr-Desked Monkfish with Fire-palone i Puttanesca Relish, oraz Pieczona Żabnica z curry soczewicą i rumianym kalafiorem maślanym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 450 stopni.
Rozgrzać olej na patelni na dużym ogniu, aż gorące, ale nie palenie.
Dodaj żabnicę, potrząsając patelnią, dodając rybę, aby zapobiec przywieraniu. Przypalić rybę z jednej strony do złotego koloru, około 2 do 3 minut.
Przenieść do piekarnika i piec, aż nieprzezroczyste i twarde w dotyku, o 8 protokół.
Przełożyć rybę na ciepły talerz i odstawić.
Umieść patelnię na średnim ogniu i dodaj wino lub wermut i 1/4 szklanki wody, skrobanie rumiane kawałki z patelni.
Dodaj Chunky Cipolline kompot pomidorowy na patelni i gotować, aż do ogrzania.
Doprawić do smaku solą i pieprzem. Łyżka kompot wśród 4 talerze obiadowe, ułóż kawałek żabnicy nad kompot, i służyć.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są doskonałym wyborem dla ryb. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jednym z win, które możesz spróbować, jest Tangent Paragon Vineyard Pinot Gris. Ma 4,6 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 12 dolarów.
Tangent Paragon Vineyard Pinot Gris
Oprawiony lekką cytrynową kwasowością i żywą mineralnością, thispinot gris został wykonany w tradycyjnym suchym stylu northern Italy.It jest zaskakująco treściwy, ze skoncentrowanymi smakami brzoskwini, imbiru i owoców tropikalnych, z nutą sosnowo-żywicznego charakteru. Świetne wino samo w sobie, styczne Pinot Gris dobrze pasuje do szerokiej gamy potraw, w tym owoców morza, makaronów z lekkimi sosami, nawet kiełbasek.