Świąteczny budyń stollen
Jeśli chcesz dodać więcej Europejska przepisy do twojego pudełka z przepisami, świąteczny budyń stollen może być przepisem, który powinieneś wypróbować. Ten przepis służy 6. Na 48 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 243 kalorie, 5G białka, oraz 22g tłuszczu. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 68 powiedziało, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odbierz lb 10oz-2LB 4oz stollen, ciastka amaretti i kilka innych rzeczy , które możesz zrobić dzisiaj. Jest idealny do Boże Narodzenie. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 55 minut. Ogólnie ten przepis zarabia not so great spoonacular score of 18%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Świąteczne Babeczki Stollen - Świąteczna Klasyka, Boże Narodzenie Stollen, oraz Boże Narodzenie Stollen.
Instrukcje
Piekarnik do 180C / 160 fan / Gaz
Umieść stollen kostki do naczynia żaroodpornego.
Śmietanę, mleko i jajka wymieszać i zalać stollen.
Posypać herbatnikami amaretti.
Piec przez 45 minut, aż złoty i lekko wzrosła.
Podawać posypane cukrem pudrem, jeśli chcesz.
Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port
Budyń można połączyć z Sherry, Moscato d ' Asti i Porto. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. NV Johnson Estate Cream Sherry z 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
![NV Johnson Estate Cream Sherry]()
NV Johnson Estate Cream Sherry
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste trwałe wykończenie. Teraz dobrze, ale nagrodzi tych, którzy pozwolą mu się starzeć"". Ulubiony napój przed posiłkiem. Rozważ to z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po kolacji z deserem, zwłaszcza czekoladkami i deserami na bazie owoców. Również wspaniałe w chłodne popołudnia, podawane z biszkoptami do kąpieli w ""włoskim stylu"". "