świąteczny ajerkoniak
Przepisów na napoje nigdy za wiele, więc wypróbuj Świąteczny Eggnog. Obserwujesz swoją sylwetkę? Ten bezglutenowy przepis zawiera 279 kalorii, 8 g białka i 17 g tłuszczu na porcję. Ten przepis jest przeznaczony dla 18 osób i kosztuje 67 centów za porcję. Można się nim delektować o każdej porze, ale szczególnie smakuje na Święta Bożego Narodzenia. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Udaj się do sklepu i kup mleko, mieloną gałkę muszkatołową, dodatkową bitą śmietanę i gałkę muszkatołową oraz kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 21%, to danie jest raczej złe. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy, jak Świąteczny Ajerkoniak, Świąteczny Ajerkoniak i Świąteczne Batoniki Ajerkoniakowe.
Instrukcje
W holenderskim piekarniku wymieszaj jajka, cukier i sól. Stopniowo dodawać 1 szkl. mleka. Gotuj na małym ogniu, ciągle mieszając, aż termometr wskaże 160°, czyli około 25 minut.
Wlać do dużej miski; wymieszać z wanilią, gałką muszkatołową i pozostałym mlekiem.
Umieść miskę w łaźni lodowo-wodnej; często mieszaj, aż mieszanina ostygnie. Jeśli mieszanina się rozdzieli, zmiksuj w blenderze, aż będzie gładka. Przykryj i wstaw do lodówki na co najmniej 3 godziny.
Kiedy będziesz gotowy do podania, ubij śmietanę w misce na wysokich obrotach, aż utworzą się miękkie szczyty; delikatnie wymieszać z ostudzoną mieszanką.
Wlać do schłodzonego 5-qt. waza na poncz. W razie potrzeby udekoruj bitą śmietaną i posyp gałką muszkatołową.