Świąteczne Ciasto Z Białej Czekolady
Ciasto z białej czekolady może być tylko deserem, którego szukasz. Ten przepis serwuje 16 i kosztuje 1,08 USD za porcję. Jedna porcja zawiera 664 kalorii, 7G białka, oraz 33g tłuszczu. Mieszanka maślanki, jajek, orzechów pekan i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 1 godzina i 5 minut. Przynosi ci smak domu. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia nie tak ogromny wynik spoonacular 21%. Podobne przepisy obejmują Ciasto Waniliowe Z Granatu Z Białej Czekolady {Klasyka Świąteczna}, Świąteczne Białe Ciasto, oraz Kora Świąteczna Z Białej Czekolady.
Instrukcje
Pozostaw jajka w temperaturze pokojowej na 30 minut. W dużej misce masło śmietankowe i 1-1 / 2 szklanki cukru na lekką i puszystą masę.
Dodawaj żółtka pojedynczo, dobrze ubijając po każdym dodaniu; odstawić. Stopniowo mieszaj maślankę z białą czekoladą; dodaj wanilię.
Połącz mąkę, proszek do pieczenia, sól i sodę oczyszczoną; Dodaj do kremowej mieszanki na przemian z mieszanką czekoladową, dobrze ubijając po każdym dodaniu. W małej misce i czystymi naganiaczami ubijaj białka na średnich obrotach, aż utworzą się miękkie szczyty. Stopniowo dodawaj pozostały cukier, ubijając, aż utworzą się sztywne szczyty. Stopniowo ubijaj pozostały cukier, po łyżce stołowej, na wysokim poziomie, aż utworzą się sztywne szczyty. Złożyć w ciasto. Złożyć orzechy pekan i kokos.
Wlać do trzech natłuszczonych i posypanych mąką 9 cali. okrągłe formy do pieczenia.
Piec w temperaturze 350° przez 30-35 minut lub do momentu, gdy wykałaczka włożona w pobliżu środka wyjdzie czysta. Ostudzić przez 10 minut przed wyjęciem z patelni na ruszty, aby całkowicie ostygły.
Do lukru ubij masło, cukier, wanilię i 3 łyżki mleka na niskich obrotach w dużej misce, aż się zwilży. Ubijaj na średnim poziomie przez 1-1 / 2 minuty, dodając dodatkowe mleko, aby uzyskać konsystencję rozprowadzania.
Rozłóż między warstwami i na wierzchu i bokach ciasta.
Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti
Kremowa Sherry, Port i Moscato d ' Asti to świetny wybór na ciasto. Powszechną zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremową sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Jednym z win, które możesz spróbować, jest NV Solera Cream Sherry. Ma 4,5 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 17 dolarów.
![NV Solera Cream Sherry]()
NV Solera Cream Sherry
Solera Cream Sherry ma genialny bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Aromaty toffi i orzechów pekan, słodkie, solone aromaty orzechów i brązowych przypraw mają złożony karmelowy akcent. Słodkie wejście prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie pełnego podniebienia z długim, aromatycznym wykończeniem.