Świąteczna łódź ananasowa
Festive Pineapple Boat to bezglutenowy, bezmleczny, laktoowowegetariański i przyjazny FODMAP dodatek. Ten przepis jest dla 8 osób i kosztuje 2,02 USD za porcję. Jedna porcja zawiera 246 kalorii , 3 g białka i 6 g tłuszczu . Ten przepis lubią 1 smakosze i kucharze. Od przygotowania do podania, przepis ten zajmuje około 20 minut . Jeśli masz pod ręką banany, ananasa, brązowy cukier i kilka innych składników, możesz go zrobić. Jest dostarczany przez Taste of Home. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 74% , co jest solidne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Pieczony kurczak w łódce z awokado - wyróżniony w grupie , Nasi Minyak (malezyjski świąteczny ryż) i Ciasto korzenne z marchewką i rodzynkami .
Instrukcje
Postaw ananasa i odetnij około jednej trzeciej jednej strony, pozostawiając górną część.
Wyjmij owoc z odciętej części i usuń zewnętrzną skórkę.
Z pozostałego ananasa usuń owoc, pozostawiając nienaruszoną skorupkę o grubości 1,25 cm.
Pokrój ananasa na kawałki wielkości kęsa; wymieszaj z bananami i kiwi. Nałóż łyżką do „łódki”.
Wymieszaj brązowy cukier, orzechy pekan, cynamon i gałkę muszkatołową; posyp nimi owoce.
Posypać wiórkami kokosowymi.
Jeśli chcesz, udekoruj truskawkami.