Świeży Ser Ricotta
Need a bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie przystawki? Świeży ser Ricotta może być świetnym przepisem, aby spróbować. Ten przepis służy 6. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 10g białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 200 kalorii. Na 49 centów za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz sok z cytryny, sól, mleko i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 53%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Świeży Ser Ricotta, Pełnoziarniste, surowe naleśniki z kwiatem pomarańczy i ricottą zaadaptowane z pełnoziarnistego miodu Donna Hay i naleśników z ricottą z "Fresh and Light", oraz Klopsiki ze świeżą ricottą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Durszlak liniowy z 4 warstwami gaznicy; ustawiony w zlewie. Doprowadzić mleko i sól do gotowaniaw ciężkim dużym rondlu na średnim ogrzaniu. Wymieszać z sokiem z cytryny.
Niech gotować untilcurds forma, 1 do 2 minut.
Używając drobno szczelinowanej łyżki lub skimmera, miarka twarogu z patelni i przenieś tocheesecloth-lined durszlak.
Spuścić 1 minutę (twarogi nadal będą trochę mokre).
Przełożyć twaróg do średniej miski. Przykryć i przykryć do ostygnięcia, około 3 godzin. DO AHEAD: może być wykonany 2 dni wcześniej. Przechowywać w lodówce.