Świeży Ser Jogurtowy (Labneh)
Świeży ser jogurtowy (Labneh) jest bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie poranny posiłek. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 10g białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 93 kalorie. Ten przepis służy 8 i kosztuje 82 centów za porcję. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz koszerną sól, grecki jogurt, liście oregano i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Przynosi wam to moje przepisy. Z łyżeczką wynik 32%, to danie nie jest tak doskonałe. Podobne przepisy to Got your Goat: How To Make Labneh (aka yogurt Cheese), Jogurt Grecki Labneh, oraz Labneh Z Chili I Sardelą.
Instrukcje
W średniej misce wymieszać jogurt i sól. (Jeśli korzystasz ze sklepu zakupionego labneh, przejdź do kroku ) wyłożyć sito o drobnych oczkach z 2 warstwami gazy (umożliwiając dodatkowe zasłonięcie na sito); umieścić sito na głębokiej misce lub dużym (8-kubkowym) płynnym środku.
Przenieść jogurt na przygotowane sito. Zebrać krawędzie gazę wokół mieszaniny jogurtu; związać sznurkiem kuchennym.
Przenieść miskę, sito i jogurt do lodówki; odcedzić 12 godzin (odrzucając płyn od czasu do czasu, aby upewnić się, że płyn zebrany z jogurtu w misce nie dotyka sita).
Wyjąć ser jogurtowy z gaznika.
Użyj czystych rąk, aby zwinąć ser w 1-calowe kulki (po około 1 zaokrąglonej łyżce stołowej). W międzyczasie, rozgrzać olej na małej patelni na średnim ogniu; dodać oregano i gotować, aż chrupiące i pachnące (o 1 minutę). Ostudzić olej i oregano całkowicie (odrzucając ciemniejsze oregano, w razie potrzeby) i wlać ser jogurtowy do podania.