Świeży kozi ser i sałatka Radicchio z figami
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj świeżego koziego sera i sałatki Radicchio z figami. Ten bezglutenowy, pierwotny i wegetariański przepis służy 6 i kosztuje 2,86 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 270 kalorii, 9g białka, oraz 19g tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka super dojrzałych figi, masło, oliwa z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 35%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Świeże figi z boczkiem i kozim serem, Świeże Fettuccine z figami, Prosciutto i kozim serem, oraz Świeże Figi Z Kozim Serem I Pieprzowym Miodem.
Instrukcje
Płaty szalotki przeciąć na pół wzdłuż, a następnie każdą połowę pokroić w grube kliny.
Podgrzać dużą (nie nieprzywierającą) patelnię na średnim ogniu, a następnie zawirować w 2 łyżkach. olej i masło. Kiedy masło zacznie się spieniać, dodaj szalotkę i wymieszaj, aby pokryć. Sezon z 1/2 łyżeczki. sól i szczypta pieprzu.
Zmniejszyć ogień do średnio-niskiej i gotować szalotki 15 minut, często mieszając. Zmniejszyć ogień do niskiej i gotować, mieszając co 2 do 3 minut, aż całkowicie karmelizowany (głęboki złoty kolor), 15 do 25 minut.
Przełożyć na talerz do ostygnięcia.
Tymczasem zwijaj ser starannie w plastikową folię, aby stworzyć jednolity kształt kłody. Skręć końce folii i zwiń kłódkę w tę iz powrotem na powierzchni roboczej kilka razy, aby wygładzić powierzchnię sera i nadać mu równy kształt.
Pokrój figi na połówki lub ćwiartki, w zależności od ich wielkości.
Lay pokroić bok do góry i doprawić 1/2 łyżeczki. sól, pieprz i około 1 łyżki. olej.
Pokrój radicchio wzdłuż na 1/3 cala.- grube wstążki i umieścić w dużej misce.
Wrzucić radicchio z karmelizowanych szalotki, pietruszka, i sól i pieprz do smaku.
Mżawka sok z cytryny, Pozostałe 1 łyżka. olej i 2 1/2 łyżeczki. saba nad sałatką. Rzucać, aby połączyć.
Przeciągnij cienki, ostry nóż pod gorącą wodą przez kilka sekund, a następnie wytrzyj do sucha. (Gorący nóż pokroi miękki kozi ser bardziej czysto.)
Wyjąć folię z sera i pokroić ser na 12 rund (około 1/3 cala. grube), krojenie prosto w dół i podgrzewanie noża między plasterkami. Doprawić pieprzem.
Ułóż sałatkę radicchio na długim talerzu i wsadź figi między liście.
Na sałatkę ułożyć kozi ser, lekko nakładając plastry.
Skropić odrobiną Saby i oleju na kozim serze i podawać.
* Saba, znana również jako mosto cotto, to syropowy, gotowany sok ze świeżo tłoczonych czerwonych winogron. Produkowany we Włoszech od czasów rzymskich. Znajdź go w dobrze zaopatrzonych sklepach spożywczych i online.