Świeże Lody Figowe
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj świeżych lodów figowych. Jedna porcja zawiera 728 kalorii, 4G białka, oraz 32G tłuszczu. Ten przepis służy 3. Na $4.96 za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka fig, cukier, sok z cytryny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Lato. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 32%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Spróbuj Ciasteczka truskawkowe i lody śmietankowe, Lody Awokado, oraz Sernik Truskawkowy Lody dla podobnych receptur.
Instrukcje
Usunąć twarde końce łodygi z fig, a następnie pokroić każdą figę na 8 kawałków.
Figi włóż do średniego, niereaktywnego rondla z wodą, a cytrynę Wrzuć bezpośrednio do rondla. Przykryć i gotować na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż figi będą miękkie, 8 do 10 minut.
Zdjąć pokrywkę, dodać cukier i dalej gotować, często mieszając, aż figi staną się konsystencją dżemową.
Wyjąć z ognia i ostudzić do temperatury pokojowej. Po wystygnięciu pastę figową przecier w blenderze lub robocie kuchennym ze śmietaną i sokiem z cytryny. Smak, a następnie dodać więcej soku z cytryny w razie potrzeby.
Dokładnie schłodzić mieszaninę, a następnie zamrozić w maszynie do lodów zgodnie z instrukcjami producenta.