Świeże ciasto truskawkowe z bitą śmietaną
Świeże ciasto truskawkowe z bitą śmietaną może być tylko deser szukasz. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 281 kalorii, 3G białka, oraz 13g tłuszczu każdy. Na $1.6 za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To będzie hit w Twoim Dzień Matki wydarzenie. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz żelatynę, cukier, truskawki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 26%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Świeże babeczki truskawkowe z bitą bazylią, Świeże naleśniki truskawkowo-czekoladowe z bitą śmietaną, oraz Napoleony ze świeżych owoców z bitą śmietaną dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177° z półką w środku.
Pulsuj ciasteczka w robocie kuchennym do drobnej okruchy, następnie pulsuj cukier i masło do połączenia. Naciśnij mieszaniny okruchów równomiernie na dolnej i górnej stronie 9-calowy talerz ciasto.
Piec na złoty kolor, około 15 minut.
Przenieść do stojaka do ostygnięcia.
Wybierz 20 dużych truskawek jak najbliżej tego samego rozmiaru i odstaw na bok.
Pozostałe jagody pokroić w 1/4 cala kostkę i wymieszać z cukrem i sokiem z cytryny.
Odstawić, mieszając od czasu do czasu, 30 minut.
Odcedzić jagody na sitku ustawionym w dużej szklanej miarce.
Dodać wystarczającą ilość wody, aby zmierzyć 2 szklanki.
Przenieść płyn do średniego rondla i rezerwy jagody.
Posypać żelatynę na truskawkowy płyn i pozostawić zmiękczyć 1 minutę. Doprowadzić do gołego gotowania na wolnym ogniu, mieszając, aż żelatyna się rozpuści.
Dodaj pokrojone w kostkę jagody, następnie przenieś do metalowej miski ustawionej w łaźni lodowej i często mieszaj, aż mieszanina zacznie się kopać, 20 do 30 minut.
Łyżka 1/2 szklanki napełniania ciasto skorupy i zorganizować zarezerwowane całe jagody, łodyga kończy się w dół, na napełnianiu. Łyżka pozostałe nadzienie nad i między jagodami. Schłodzić ciasto do momentu napełnienia, co najmniej 4 godziny.
* Ciasto może być wykonane 2 dni wcześniej i przechowywane (przykryte raz ostygnie) w temperaturze pokojowej.* Ciasto nadziewane może być schłodzone, luźno przykryte, do 1 dnia.* Chociaż nie jest tak dramatyczny jak całe duże jagody, jeśli znajdziesz soczyste małe jagody, pokrój je na ćwiartki lub połówki. Może to potrwać dłużej, ale ciasto będzie smakować tak samo dobrze.