Świeże ciasto jagodowe III
Fresh Blueberry Pie III wymaga ok. 45 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 204 kalorie. Ten przepis służy 10 i kosztuje 33 centów za porcję. Świetnie sprawdza się jako deser. Jeśli masz olej roślinny, mąkę, sól i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. 30 osób uznało ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular z 15%. Podobne przepisy to Świeże Ciasto Z Jeżynami, Ciasto Z Kruszonką Jagodową, oraz Naleśniki jagodowe ze świeżym syropem jagodowym.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F (190 stopni C). Przygotuj skórkę.
W dużej misce połączyć mąkę, 1/4 łyżeczki soli i 3 łyżki cukru.
Dodać olej i mleko i wymieszać.
Rozwałkuj i ułóż 9-calową patelnię na ciasto.
Piec w temperaturze 375 stopni F (190 stopni C) przez 10 minut lub do złotego koloru.
Umieścić 2 szklanki świeżych jagód w skorupce pieczonego ciasta.
W rondlu połącz 2 szklanki świeżych lub mrożonych borówek, wodę, skrobię kukurydzianą, 1/4 łyżeczki soli i 3/4 szklanki cukru. Doprowadzić do wrzenia i nadal gotować przez 5 minut lub aż gęste i jasne.
Dodaj masło i sok z cytryny.
Wlać nadzienie na jagody w skorupce ciasta i pozostawić do ostygnięcia.