Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 641 kalorii, 8G białka, oraz 46 g tłuszczu każdy. Jeśli 2,75 zł za porcję spada twój budżet, świeże Truskawkowe ciasto bezowe może być ogromnym bezglutenowe i wegetariańskie przepis do wypróbowania. Dzień Matki będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i podnieś truskawki, śmietanę z Tataru, taśmę maskującą i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny i 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 26%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Tort Świeżo-Jagodowy Z Lukrem Włosko-Bezowym, Truskawkowe Ciasto Bezowe, oraz Truskawkowe Ciasto Bezowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik do 35
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
2
Piec pekan w jednej warstwie w płytkiej patelni 10 do 12 minut lub do tosty i pachnące, mieszając w połowie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Orzeszki Pekan
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
Patelnia
3
Wyjąć z piekarnika i całkowicie ostudzić (około 10 minut). Zmniejsz temperaturę pieca do 25
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
4
Przykryć 2 duże blachy do pieczenia pergaminem. Narysuj 2 (8-calowe) okręgi na każdej kartce papieru. Przewróć papier; zabezpiecz taśmą maskującą.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do Pieczenia
Blacha Do Pieczenia
5
Proces skrobi kukurydzianej, sól, tosty pekan, i 1/2 szklanki cukru w robocie kuchennym 40 do 45 sekund lub aż pekan są drobno zmielone.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skrobia Kukurydziana
Orzeszki Pekan
Cukier
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot Kuchenny
6
Ubij białka i śmietanę z kamienia nazębnego z dużą prędkością mikserem elektrycznym, aż się spieni. Stopniowo dodawać 1 szklankę cukru, 1 łyżkę. na raz, ubijając ze średnią prędkością, aż mieszanina będzie błyszcząca, sztywne szczyty tworzą, a cukier rozpuszcza się (2 do 4 minut; nie przegotować).
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem Tatarski
Białka Jaj
Cukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser Ręczny
7
Dodaj połowę mieszaniny orzechów pekan do mieszaniny białek jaja, delikatnie składając, aż do wymieszania. Powtórz procedurę z pozostałą mieszaniną orzechów pekan.
Składniki, których będziesz potrzebować
Białka Jaj
Orzeszki Pekan
8
Delikatnie łyżka mieszanki białka jaja na okręgi narysowane na pergaminie (około 1 1/2 szklanki mieszaniny na okrąg), rozłożenie na pokrycie każdego okręgu całkowicie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Białka Jaj
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do Pieczenia
9
Piec w 250 przez 1 godzinę, obracając blachy do pieczenia po 30 minutach. Wyłączyć piekarnik; pozostawić bezy stać w zamkniętym piekarniku z oświetleniem na 2 do 2 1/2 godziny lub do wyschnięcia powierzchni i bezy można podnieść z papieru bez przyklejania do palców.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do Pieczenia
Piekarnik
10
Tuż przed złożeniem ciasta wymieszaj ser mascarpone i wanilię w dużej misce, aż się zmiksujesz.
Ubijaj śmietanę z małą prędkością, aż się spieni; zwiększaj prędkość do średniej wysokości i stopniowo dodawaj pozostałą 1/2 szklanki cukru, ubijając, aż utworzą się sztywne szczyty. (Nie przegotować lub krem będzie ziarnisty.) Delikatnie złóż bitą śmietanę do masy mascarpone.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem
Bita śmietana
Mascarpone
Cukier
12
Ostrożnie wyjąć 1 bezę z pergaminu; umieścić na talerzu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do Pieczenia
13
1/4 mieszanki mascarpone (ok. 2 szklanki) rozprowadzić na bezie; wymieszać z 1 1/2 szklanki pokrojonych truskawek. Powtórz warstwy 2 razy; wierzch z pozostałą bezą, mieszaniną mascarpone i połową truskawek.