Świeża zupa wiśniowa z chłodną miętą (Soupe de Cerises à la Menthe)
Świeża zupa wiśniowa z chłodną miętą (Soupe de Cerises à la Menthe) jest bezglutenowe i wegańskie przystawka. Jedna porcja zawiera 136 kalorii, 2G białka, oraz 0g tłuszczu. Na 1,35 zł za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz ekstrakt z migdałów, wiśnie, skrobię kukurydzianą i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 25%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Świeża zupa grochowa z miętą, Świeża zupa Pean i miętowa, oraz Zupa czosnkowa (Soupe a L ' ail).
Instrukcje
W dużym rondlu, doprowadzić wino do delikatnego dusić na średnim ogniu
Dodać cukier, mieszając do rozpuszczenia, a następnie gotować na wolnym ogniu, aż zmniejszy się o połowę, o 30 protokół.
Dodaj zawiesinę skrobi kukurydzianej, a następnie ubijaj mieszaninę stale przez około 1 minutę.Podgrzać do średniej wysokości i dodać wiśnie. Tuż przed zagotowaniem mieszanki wyjmij ją z ognia.Sprawdź konsystencję. Powinien po prostu pokryć tył metalowej łyżki i mieć aksamitną konsystencję. Można regulować za pomocą wody lub nieco więcej zawiesiny skrobi kukurydzianej. Po stronie cieńszej, a nie grubszej, zagęści się nieco bardziej, gdy się ochłodzi.Gdy jesteś zadowolony z tekstury dodać pakiet mięty pieprzowej i ekstrakt migdałowy pokrycie patelni. Odstawić do zaparzenia na około 30 minut.
Usunąć wiązkę mięty i wyrzucić. Zupa powinna być teraz w temperaturze pokojowej. Lekko ciepłe jest w porządku, ale nie chcesz, aby było gorące.Kadzi zupę i niektóre z wiśni do płytkich białych porcelanowych misek. Nie wiem dlaczego, ale to sprawia, że smakuje lepiej!
W razie potrzeby udekoruj zupę większą ilością mięty.Uwagi: nie trudź się pit wiśnie. Myślę, że Pestka poprawia smak i konsystencję gotowanych owoców. Podnosi również lekki smak migdałów. Ale co ważniejsze, dodaje to zmysłowej jakości doświadczenia. Zmusza cię do powolnego jedzenia. Delektowanie się każdą wiśnią po kolei. Delikatnie obracając go wokół ust, usuwając delikatne ciało, a następnie plując z powrotem na łyżkę, odkładając ją na bok.Zdecydowanie polecam również użycie mięty pieprzowej do tego przepisu. Im bardziej ziołowy smak mięty mielonej, tym brakuje wrażenia chłodzenia, które sprawia, że ta zupa jest jeszcze bardziej zmysłowa doustnie.Ta zupa nie trzyma się dobrze i powinna być zjedzona w ciągu 2 godzin od jej przygotowania.