Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc wypróbuj świeżą wiśnię Clafouti z migdałami. Jedna porcja zawiera 277 kalorii, 6G białka, oraz 14g tłuszczu. Ten przepis służy 6. Na 1,52 zł za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz jajka, wiśnie, creme fraiche i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 23%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Cherry Clafouti Z Wiśniową Glazurą Balsamiczną, Fresh Figi Clafouti, oraz Fresh Figi Clafouti.
Instrukcje
1
Umieść stojak piekarnika w pozycji środkowej i P podgrzać piekarnik do 375 stopni F. masło 9-calowe naczynie do pieczenia lub pie płyta, która jest o 1 ¼ cale głębokości. Posmarować cukrem turbinado; wystukać nadmiar.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier Turbinado
Masło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do Pieczenia
Piekarnik
2
W średniej misce ubić jajka, żółtko i mąkę; ubić creme fraiche, mleko, cukier granulowany, wanilię i sól.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier Granulowany
Creme Fraiche
Wanilia
Mąka Uniwersalna
Jajko
Mleko
Sól
żółtko Jaja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
3
Rozłóż posiekane suszone wiśnie i posiekane migdały na dnie wyłożonego turbinado naczynia. Na wierzchu ułóż świeże wiśnie. Przecedzić ciasto przez drobno oczkowane sito na wiśnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wiśnie Suszone
Cukier Turbinado
Czereśnie
Migdały
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sito
4
Piec, aż zbrązowieje wokół krawędzi i ustawić w centrum, 35 do 40 protokół.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
5
Lekko ostudzić i podawać na ciepło z creme fraiche.