Świeża Tarta Figowa
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj świeżej tarty figowej. Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 218 kalorii, 4G białka, oraz 7G tłuszczu każdy. Na 1,26 zł za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz zmielony cynamon, jajko, mąkę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 18%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Spróbuj Świeża Tarta Figowa, Domowe Fig Newtons, oraz Pieczone Figi Crostini dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby przygotować skorupę, pokryć 9-calową okrągłą zdejmowaną dolną patelnię tartą sprayem do gotowania; odstawić. Zważyć lub lekko łyżką 75 uncji mąki do suchych miarek; poziom z nożem.
Połączyć 75 uncji mąki, 2 łyżki cukru, cynamon i sól w robocie kuchennym; impuls do połączenia. Po włączeniu procesora stopniowo dodawaj masło przez rynnę spożywczą, przetwarzając, aż mieszanina będzie przypominać mokry piasek.
Połączyć wanilię i jajko w małej misce; wymieszać trzepaczką. Z włączonym procesorem stopniowo dodawać mieszankę jajeczną, przetwarzając, aż ciasto uformuje się. Ciasto wyłożyć na przygotowaną patelnię; delikatnie wcisnąć w dolną i górną część patelni. Chill 30 minutes.
Aby przygotować nadzienie, cienko pokroić figi, aby zmierzyć 1 1/2 filiżanki; Pozostałe figi pokroić na (1/2 cala) kawałki (około 5 filiżanek).
Połącz kawałki figi, 1/4 szklanki cukru i 2 łyżki mąki, rzucając do pokrycia figi. Łyżka mieszanki fig do przygotowanej skorupy.
Piec w temperaturze 400 przez 20 minut; obniżyć temperaturę piekarnika do 350 (nie wyjmować tarty z piekarnika).
Piec dodatkowe 25 minut lub do bąbelków.
Wyjąć z piekarnika; ułóż plasterki fig na wierzchu tarty.
Umieścić miód w misce bezpiecznej dla mikrofalówki. Kuchenka mikrofalowa na wysokości 1 minuta; pędzel na plastry figi. Chłodna tarta lekko na drucianym stojaku.
Podawać na ciepło z jogurtem.