Śródziemnomorskie Orzo z białą fasolą i kalmarami

Śródziemnomorskie Orzo z białą fasolą i kalmarami
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj śródziemnomorskiego Orzo z białą fasolą i kalmarami. Jedna porcja zawiera 389 kalorii, 16G białka, oraz 15 g tłuszczu. Na 1,52 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Ten przepis z SippitySup ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz szyfonadę bazylii, oliwę z oliwek, sól i pieprz oraz kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 72%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Grillowane kalmary na łóżku z białej fasoli, Grillowana Sałatka z kopru włoskiego z Orzo i białą fasolą, oraz Łosoś Śródziemnomorski Z Białą Fasolą.

Instrukcje

1
Przygotować orzo zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu, odcedzić, umieścić w dużej misce i wymieszać w ¼ szklanki oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia, aby zapobiec przywieraniu. Zestaw aside.In duża nieprzywierająca saute pan, saute kalmary pierścienie z niewielką ilością oleju, o 1 minutę lub tylko do nieprzezroczystego. Doprawić solą i pieprzem. Powtórz z części ciała, sauteing o 2 minut lub tylko do nieprzezroczystego. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Duża Garść Natki Pietruszki Pokrojonej W Cienkie PlasterkiDuża Garść Natki Pietruszki Pokrojonej W Cienkie Plasterki
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
KałamarnicaKałamarnica
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Extra Vergine I Więcej Do Posmarowania2 łyżki Oliwy Z Oliwek Extra Vergine I Więcej Do Posmarowania
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(od 44 Do 48 Stopni Celsjusza/od 112 Do 118 Stopni Fahrenheita)(od 44 Do 48 Stopni Celsjusza/od 112 Do 118 Stopni Fahrenheita)
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
2
Dodaj białą fasolę, zioła, sok z cytryny i skórkę, oliwę z oliwek z bazylią i kalmary do orzo i delikatnie złóż, aby połączyć. Doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Do Smarowania WkładkiDo Smarowania Wkładki
Fasola BiałaFasola Biała
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
KałamarnicaKałamarnica
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
Namoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), OpcjonalnieNamoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), Opcjonalnie
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Extra Vergine I Więcej Do Posmarowania2 łyżki Oliwy Z Oliwek Extra Vergine I Więcej Do Posmarowania
3
Podawać schłodzone lub w temperaturze pokojowej.
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia30
Magazyn