Śródziemnomorska Letnia Bryza Przystawka Do Tuńczyka

Śródziemnomorska Letnia Bryza Przystawka Do Tuńczyka
Śródziemnomorska letnia bryza Tunan Entrée wymaga mniej więcej 1 godzina i 30 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 50g białka, 41 g tłuszczu, oraz w sumie 771 kalorii. Na $9.05 za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 4. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za pescatarian dieta. Mieszanka pieprzu, papryki, masła i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby wykorzystać pomarańcze, można śledzić to danie główne z Krem miodowy z krewnymi pomarańczami i kandyzowaną cytryną jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 75%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Summer Breeze, Summer Breeze Punch, oraz Sałatka Z Kurczaka Summer Breeze dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Kuskus-
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Zewnętrznych Liści Z Dużej Cykorii6 Zewnętrznych Liści Z Dużej Cykorii
2
Umieść kuskus w garnku i dodaj 2 szklanki bulionu warzywnego, 1 łyżkę masła, 1 łyżeczkę soli, 1 łyżkę oliwy z oliwek, 1/8 łyżeczki kurkumy i gotuj, aż będzie prawie gotowe; wymieszaj i dodaj wodę w razie potrzeby (przeczytaj instrukcję na opakowaniu, nie dodawaj przyprawy, jeśli jest w zestawie);
Składniki, których będziesz potrzebować
Pietruszka Drobno Posiekana Do DekoracjiPietruszka Drobno Posiekana Do Dekoracji
3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)
6 Zewnętrznych Liści Z Dużej Cykorii6 Zewnętrznych Liści Z Dużej Cykorii
KurkumaKurkuma
2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
3
Zdjąć z ognia.
4
Dodać i wymieszać z gotowanymi orzechami pistacjowymi kuskus, papryką, dymką, 1/8 szklanki posiekanych oliwek kalamata, estragonem, 1 łyżką skórki pomarańczowej i ogrzać.SOS VELOUTE - zrobić zasmażkę topiąc na patelni 1-2 łyżki masła. Stopniowo dodawać trochę mąki i stale mieszać, aż będzie gładka (aby uzyskać odpowiednią konsystencję ,nie palić, bez grudek); następnie powoli dodawać do gorącej zasmażki 1 szklankę zimnego bulionu warzywnego, mieszać i upewnić się, że nie ma grudek, dodać 1/8 szklanki wina marsala; doprawić 1 łyżeczką soli do smaku, dodać 1-2 gałązki estragonu. Nadal mieszaj, aż do uzyskania odpowiedniej konsystencji gęstego sosu;
Składniki, których będziesz potrzebować
Kuskus GotowanyKuskus Gotowany
Oliwki KalamataOliwki Kalamata
Pietruszka Drobno Posiekana Do DekoracjiPietruszka Drobno Posiekana Do Dekoracji
3 Do 4 Szklanek Lodów Waniliowych3 Do 4 Szklanek Lodów Waniliowych
DymkaDymka
2 średnie Cukinie Pokrojone Wzdłuż Na Cienkie Plasterki2 średnie Cukinie Pokrojone Wzdłuż Na Cienkie Plasterki
Ciężka śmietana Plus 1/3 Szklanki Ciężkiej śmietany, SchłodzonejCiężka śmietana Plus 1/3 Szklanki Ciężkiej śmietany, Schłodzonej
Biały Chleb, Pokrojony W Cienkie Kromki (około 18 Kromek)Biały Chleb, Pokrojony W Cienkie Kromki (około 18 Kromek)
Każda Posiekana Słodka Papryka Czerwona, żółta I PomarańczowaKażda Posiekana Słodka Papryka Czerwona, żółta I Pomarańczowa
2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
5
Dodać 2 łyżki kaparów; odstawić i ogrzać.Ryba-marynować rybę w dużej misce dodając 2 łyżki soku z limonki / cytryny, wrzucić i pozostawić na 1/2 godziny; następnie umieścić steki z tuńczyka na grillu węglowym, podlać masłem i / lub oliwą z oliwek, doprawić do smaku 1 łyżeczką soli i 1 łyżeczką pieprzu. Włącz tylko raz na grillu (lub patelni) i ponownie doprawić do smaku; nie ROZGOTOWYWAĆ steków z tuńczyka, upewniając się, że wnętrze jest lekko różowe.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
Stek Z TuńczykaStek Z Tuńczyka
3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)
2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)
3 łyżki Musztardy, Najlepiej Dijon3 łyżki Musztardy, Najlepiej Dijon
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
1 Uncja Fioletowej Kapusty, Posiekana1 Uncja Fioletowej Kapusty, Posiekana
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
Płatki WarzywnePłatki Warzywne
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
6
UsunąćTalerz-na środku dużego talerza dodać około 3/4 do 1 szklanki lub więcej gotowanego kuskusu i uformować w okrąg; wokół boków dodać całe oliwki kalamata, pokruszony ser feta, pokrojone pomarańcze i trochę sosu Veloute; na wierzchu kuskusu umieścić jeden gotowany stek z tuńczyka, trochę sosu Veloute i posypać skórką pomarańczową na wierzchu.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Zewnętrznych Liści Z Dużej Cykorii6 Zewnętrznych Liści Z Dużej Cykorii
Oliwki KalamataOliwki Kalamata
Mieszane Liście Sałat, Umyte I OdwirowaneMieszane Liście Sałat, Umyte I Odwirowane
Biały Chleb, Pokrojony W Cienkie Kromki (około 18 Kromek)Biały Chleb, Pokrojony W Cienkie Kromki (około 18 Kromek)
Stek Z TuńczykaStek Z Tuńczyka
3 Paluszki Precelkowe3 Paluszki Precelkowe
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
7
Podawać z białym winem i cieszyć się!.Uwagi: ponownie nie przesmażyć steki z tuńczyka. Zamiast grillowania można smażyć na patelni lub smażyć steki, dodając masło / oliwę z oliwek i doprawić do smaku. Wreszcie, jeśli wolisz można zastąpić 2 lbs krewetek zamiast steków z tuńczyka; Usuń muszle, ogon, devein, a następnie cięte wzdłuż lekko.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stek Z TuńczykaStek Z Tuńczyka
Piersi Bażanta Jeśli)Piersi Bażanta Jeśli)
3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)
2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)
(zalecany: Sos A1)(zalecany: Sos A1)
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
1 Papryczka Chipotle, Grubo Posiekana1 Papryczka Chipotle, Grubo Posiekana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane

Składniki

4steki z tuńczyka, 2 funty, pokrojone na 4 małe kawałki (zastępują 4 funty, 4 duże kawałki)steki z tuńczyka, 2 funty, pokrojone na 4 małe kawałki (zastępują 4 funty, 4 duże kawałki)1771 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepapryka, posiekana (wielobarwna)papryka, posiekana (wielobarwna)53 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 cala2 szklanki posiekanych orzechów pekan (opcjonalnie)2 szklanki posiekanych orzechów pekan (opcjonalnie)23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 cala3 łyżki musztardy, najlepiej Dijon3 łyżki musztardy, najlepiej Dijon1771 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe6 zewnętrznych liści z dużej cykorii6 zewnętrznych liści z dużej cykorii591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweser feta, pokruszony (Francuski, mniej słony)ser feta, pokruszony (Francuski, mniej słony)23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calamąkamąka301 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweoliwa kalamata, pestki usunąć, grubo posiekaneoliwa kalamata, pestki usunąć, grubo posiekane16oliwki kalamataoliwki kalamata43 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calasok z limonki (marynata) lub 4 łyżki soku z cytryny (marynata)sok z limonki (marynata) lub 4 łyżki soku z cytryny (marynata)301 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwewino marsalawino marsala33 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 cala3 łyżki świeżo startego parmezanu, plus skórka (opcjonalnie)3 łyżki świeżo startego parmezanu, plus skórka (opcjonalnie)33 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calabiały chleb, pokrojony w cienkie kromki (około 18 kromek)biały chleb, pokrojony w cienkie kromki (około 18 kromek)2pomarańcze walencyjne, pokrojone w 1/2 okrągłych plasterków, klinypomarańcze walencyjne, pokrojone w 1/2 okrągłych plasterków, kliny1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreo1 łopatka wieprzowa bez kości, z głębokim nacięciem tłuszczu (około 5 funtów)1 łopatka wieprzowa bez kości, z głębokim nacięciem tłuszczu (około 5 funtów)301 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweorzech pistacjowy, muszle usunięteorzech pistacjowy, muszle usunięte4Batoniki toffi Heathpokrojony w kostkę chleb czerstwy (kostki 1/2 cala), bez skórekpokrojony w kostkę chleb czerstwy (kostki 1/2 cala), bez skórek2dymka, oczyszczona i posiekana (1/2 cala długości)dymka, oczyszczona i posiekana (1/2 cala długości)23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calaestragon, 2 gałązkiestragon, 2 gałązki23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calaświeży estragon (zastępuje 1 łyżkę suchego estragonu)świeży estragon (zastępuje 1 łyżkę suchego estragonu)0Batoniki toffi Heathkurkumakurkuma9461 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwewywar warzywny (College Inn Garden Vegetable bulion 14 1/2 oz. równa się dwa kubki)wywar warzywny (College Inn Garden Vegetable bulion 14 1/2 oz. równa się dwa kubki)

Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane

Merlot, Pinot Noir i wino różowe to świetny wybór do tuńczyka. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Możesz spróbować pochodzenie winnice Napa Valley Merlot. Recenzenci bardzo lubią to z 4.2 z 5 Ocena gwiazdkowa i cena około 34 dolarów za butelkę.
Pochodzenie Winnice Napa Valley Merlot
Pochodzenie Winnice Napa Valley Merlot
Nasz Merlot 2006 nie jest nieśmiały, z głębokim, ciemnym odcieniem granatu i bogatymi aromatami bogatej czernicherry, cassis i goździki. Przystępne, zintegrowane taniny ramują obfite ciemne owocesmaki i okryć podniebienie miękkim aksamitem. Długie, owocowe wykończenie, splecione jesiennymi przyprawami,kończy się żywym żurawinowym zingiem. "To bardzo eleganckie wino ze wspaniałego rocznika. Weźto, Miles!"śmieje się winiarz Tom Rinaldi, nawiązując do filmu bokiem.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia50
Magazyn