Śliwkowy Chutney
Śliwkowy Chutney może być dobrym przepisem na rozszerzenie repertuaru przypraw. Ten przepis służy 16. Jedna porcja zawiera 61 kalorii, 1G białka, oraz 1g tłuszczu. Na 49 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Jeśli masz ząbek czosnku, nasiona gorczycy, ocet jabłkowy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Z łyżeczką wynik 29%, to danie nie jest takie super. Spróbuj Śliwkowy Chutney, Śliwkowy Chutney, oraz Śliwkowy Chutney dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść jalapeo i poblano na wyłożonej folią blasze do pieczenia; broil 10 minut lub do poczernienia, okazjonalnie obracając.
Umieścić w plastikowej torbie z zamkiem błyskawicznym; uszczelnić.
Odstawić na 15 minut. Obrać jalapeo i poblano; przeciąć na pół wzdłuż. Wyrzucić nasiona i błony; grubo posiekać.
Rozgrzać olej w dużym rondlu na średnim ogniu.
Dodaj cebulę, imbir, i czosnek; smażyć 5 minut lub do miękkości.
Dodać jalapeo, poblano, śliwki, a następnie 6 składników (śliwki przez czarny pieprz); doprowadzić do wrzenia. Przykryć, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 30 minut, mieszając od czasu do czasu. Odkryć i gotować na wolnym ogniu przez dodatkowe 15 minut lub aż płyn prawie odparuje, mieszając od czasu do czasu. Całkowicie fajne. Wymieszać z kolendrą.