Łosoś zapiekany z musztardą z sałatką ziemniaczaną

Łosoś zapiekany z musztardą z sałatką ziemniaczaną
Łosoś pieczony musztardą z sałatką ziemniaczaną może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 39g białka, 20 g tłuszczu, oraz w sumie 484 kalorie. Ten przepis służy 4 i kosztuje $6.27 za porcję. Udaj się do sklepu i odbierz Creme fraîche, koperek, filety z łososia i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić już dziś. Aby zużyć sok z cytryny można śledzić to danie główne z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pescatariańskie dieta. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Z łyżeczką wynik 88%, to danie jest spektakularne. Spróbuj Pieczony łosoś z czosnkiem, musztardą i ziołami, Pieczony Łosoś Z Ziołową Musztardową Glazurą, oraz Pieczony łosoś z polewą pomarańczowo-musztardową dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Dostosuj stojak piekarnika do 6 cali poniżej źródła ciepła; brojler ciepła.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Ziemniaki umieścić w średnim garnku, przykryć zimną wodą i doprowadzić do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
3
Dodaj 1 łyżeczka soli, zmniejszyć ogień, i gotować do miękkości, o 15 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
SólSól
4
Odcedzić, uruchomić pod zimną wodą do ostygnięcia, a następnie pokroić w ćwiartki. W międzyczasie, w dużej misce, połączyć crme frache lub śmietany, 1 łyżka soku z cytryny, 1 łyżeczka soli i 1/4 łyżeczki pieprzu. Ziemniaki i koper włoski wymieszać, odstawić na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
Kwaśna śmietanaKwaśna śmietana
ZiemniakZiemniak
Koper WłoskiKoper Włoski
PieprzPieprz
WodaWoda
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
5
Umieścić łososia na pergaminie-lub folią wyłożone blachy do pieczenia. W małej misce, połączyć musztardę i pozostały sok z cytryny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
MusztardaMusztarda
łosośłosoś
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
6
Rozłóż na wierzchu łososia. Broil aż łosoś jest w całym tym samym kolorze, 6 do 8 minut, w zależności od grubości. Łososia i sałatkę podzielić na poszczególne talerze i posypać koperkiem. Ulepszenie: dla żwawego, lukrecjowego wzmocnienia, zarezerwuj pierzaste zielone liście kopru włoskiego i wymieszaj je z koperkiem przed przystrojeniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Koper WłoskiKoper Włoski
łosośłosoś
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
KoperKoper

Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc

Łosoś świetnie komponuje się z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Możesz spróbować Tyler Winery Santa Barbara County Chardonnay. Recenzenci bardzo to lubią z oceną 4.1 z 5 gwiazdek i ceną około 30 dolarów za butelkę.
Tyler Winery Santa Barbara County Chardonnay
Tyler Winery Santa Barbara County Chardonnay
Rok 2015 przyniósł najwcześniejszy rocznik dekady. Po dużych rocznikach 2013 i 2014 i ciągłej suszy, winorośle wydały ułamek owoców niż w poprzednich dwóch latach. Były one w dół około 30% ogólnej, ale wynik był wyjątkowa jakość i głębokie, mocne wina z wielką kwasowość. Cytrusy, anyż, sól fizjologiczna i energetyczna.
TrudnośćNormalny
Gotowe W20 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia84
Magazyn