Łosoś Zapiekany Sezamowo

Pieczony łosoś z sezamem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 245 kalorii, 24g białka, oraz 15 g tłuszczu. Na $2.89 za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne, przyjazne dla fodmap i całe 30 dieta. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 12 minut. Udaj się do sklepu i odbierz filety z łososia, sól i pieprz, nasiona sezamu i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby wykorzystać nasiona sezamu można śledzić to danie główne z Chleb Bananowy Sezamowy jako deser. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 88%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Tuńczyk zapiekany w panierce z sezamem, Tuńczyk zapiekany z sezamem, oraz Ras al Hanout Crusted Seared Salmon.
Instrukcje
Umieścić nasiona sezamu w płytkiej misce. Filety z łososia Rub z 2 łyżeczkami. olej i posypać solą i pieprzem. Naciśnij miąższ strony filetów w sezamie do Płaszcz.
Ciepłe Pozostałe 1 łyżka. olej w dużej patelni nonstick na dużym ogniu, aż migotanie, 2 do 3 protokół.
Umieścić filety z łososia, strona skóry w dół, na patelni; zmniejszyć ogień do średnio wysokiej i gotować, aż skóra jest rumiane i dolne połówki filetów są nieprzezroczyste, o 4 protokół. Obróć i gotuj, aż ryba zostanie wykonana, około 3 minut dla średnio rzadkich.
Rybę przełożyć na talerze, przerzucając filety tak, aby Strona nasienna była w górę; podawać natychmiast.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Lapis Luna Chardonnay z 4.7 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 13 dolarów za butelkę.
![Lapis Luna Chardonnay]()
Lapis Luna Chardonnay
Skórka pomarańczowa, dojrzały ananas, tosty i wanilia na nosie. Pełnowartościowe, świeże i żywe, z bujną białą brzoskwinią i dojrzałymi smakami jabłek, które prowadzą do pikantnego wykończenia z masłem.