Łosoś Zapiekany Sezamowo

Łosoś Zapiekany Sezamowo
Pieczony łosoś z sezamem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 245 kalorii, 24g białka, oraz 15 g tłuszczu. Na $2.89 za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne, przyjazne dla fodmap i całe 30 dieta. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 12 minut. Udaj się do sklepu i odbierz filety z łososia, sól i pieprz, nasiona sezamu i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby wykorzystać nasiona sezamu można śledzić to danie główne z Chleb Bananowy Sezamowy jako deser. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 88%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Tuńczyk zapiekany w panierce z sezamem, Tuńczyk zapiekany z sezamem, oraz Ras al Hanout Crusted Seared Salmon.

Instrukcje

1
Umieścić nasiona sezamu w płytkiej misce. Filety z łososia Rub z 2 łyżeczkami. olej i posypać solą i pieprzem. Naciśnij miąższ strony filetów w sezamie do Płaszcz.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Filety Z łososiaFilety Z łososia
5 Uncji Posiekanej Szczypiorku5 Uncji Posiekanej Szczypiorku
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Fiołki Polne (wraz Z łodygami), MyteFiołki Polne (wraz Z łodygami), Myte
2
Ciepłe Pozostałe 1 łyżka. olej w dużej patelni nonstick na dużym ogniu, aż migotanie, 2 do 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
3
Umieścić filety z łososia, strona skóry w dół, na patelni; zmniejszyć ogień do średnio wysokiej i gotować, aż skóra jest rumiane i dolne połówki filetów są nieprzezroczyste, o 4 protokół. Obróć i gotuj, aż ryba zostanie wykonana, około 3 minut dla średnio rzadkich.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filety Z łososiaFilety Z łososia
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
4
Rybę przełożyć na talerze, przerzucając filety tak, aby Strona nasienna była w górę; podawać natychmiast.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite

Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc

Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Lapis Luna Chardonnay z 4.7 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 13 dolarów za butelkę.
Lapis Luna Chardonnay
Lapis Luna Chardonnay
Skórka pomarańczowa, dojrzały ananas, tosty i wanilia na nosie. Pełnowartościowe, świeże i żywe, z bujną białą brzoskwinią i dojrzałymi smakami jabłek, które prowadzą do pikantnego wykończenia z masłem.
TrudnośćŁatwy
Gotowe W12 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia51
Magazyn