Łosoś Z Pomidorem, Cebulą I Kaparami
Łosoś z pomidorem, cebulą i kaparami wymaga ok. 26 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 1g tłuszczu, oraz w sumie 23 kalorie. Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis służy 45 i kosztuje 26 centów za porcję. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Jeśli masz sok z cytryny, papryka jalapeño albo, ząbki czosnku, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Ten przepis jest lubiany przez 61 smakoszy i kucharzy. Z łyżeczką wynik 29%, to danie nie jest tak wybitny. Podobne przepisy to Łosoś z pomidorem, cebulą i kaparami, Omlet z wędzonego łososia z czerwoną cebulą i kaparami, oraz Solona Sałatka z łososia i pomidorów z cebulą (Aka Lomi Lomi Salmon.
Instrukcje
1 w dużym, szerokim (co najmniej 12 cali szerokości) rondlu (taki, który pochodzi z pokrywą), rozgrzać oliwę z oliwek na średnim ogniu.
Dodać cebulę i gotować, mieszając regularnie, aż dopiero zaczyna się brązowy, o 5 protokół.
Dodać czosnek i gotować przez 1 minutę. Podnieść ogień do średniej wysokości i dodać pomidory, tymianek, Skórka z cytryny, sok z cytryny, kapary, i papryka jalapeo. Gotować na wolnym ogniu przez 10 minut, dodając trochę wody w razie potrzeby, aby zapobiec zbyt suchemu sosowi. Sól i pieprz do smaku. 2
Dodaj 1/3 szklanki białego wina - prosty Chardonnay zadziała.
Dodać 1/4 szklanki wody. Przynieś na wolnym ogniu.
Umieścić filety na patelni na wierzchu sosu, od strony skóry w dół, jeśli filety są nadal w skórze. Przykryć i zmniejszyć ciepło do średnio-niskich. Gotować przez 5-10 minut, w zależności od grubości kawałków ryby. Poke ryby widelcem i szukać doneness. Ryby powinny być nadal dość rzadkie w środku, ale nie surowe.
Podawać natychmiast, z sosem pomidorowym obficie nakładanym.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Łosoś świetnie komponuje się z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Tyler Winery Santa Barbara County Chardonnay z oceną 4.1 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 30 dolarów za butelkę.
![Tyler Winery Santa Barbara County Chardonnay]()
Tyler Winery Santa Barbara County Chardonnay
Rok 2015 przyniósł najwcześniejszy rocznik dekady. Po dużych rocznikach 2013 i 2014 i ciągłej suszy, winorośle wydały ułamek owoców niż w poprzednich dwóch latach. Były one w dół około 30% ogólnej, ale wynik był wyjątkowa jakość i głębokie, mocne wina z wielką kwasowość. Cytrusy, anyż, sól fizjologiczna i energetyczna.