Łosoś z kremem z groszku
Łosoś z kremem z groszku wymaga z grubsza 45 minut od początku do końca. To danie główne ma 432 kalorie, 41g białka, oraz 13g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Na $4.5 za porcję, ten przepis okładki 36% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Mieszanka pieprzu, soli, koperku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby wykorzystać gotowany biały ryż można śledzić to danie główne z Zdrowy Surowy Budyń Czekoladowy jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 87%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Łosoś Pieczony W Śmietanie Ze Słodką Zatoką, Tymiankiem I Koperkiem, Łosoś pieczony w śmietanie ze słodką Zatoką, tymiankiem i koperkiem; Kuchnia odżywiona i Gratis, oraz Sałatka Z Zimnego Groszku dla podobnych receptur.
Instrukcje
Podgrzać dużą patelnię nonstick na średnim ogniu. Patelnia z natryskiem do gotowania.
Dodaj cebulę na patelnię; gotuj przez 1 minutę, często mieszając.
Dodać czosnek do patelni; gotować 30 sekund.
Dodać zielony groszek na patelnię; gotować 1 minutę, często mieszając.
Dodać bulion i 1/4 łyżeczki soli, i doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu. Gotować 4 protokół lub aż groszek zmiękną.
Przenieść mieszaninę grochu do robota kuchennego i proces 2 minuty lub do gładkiej. Przecedzić mieszaninę przez sito nad miską, rezerwując płyn; wyrzucić ciała stałe. Wymieszać pół na pół i posiekany koperek. Przykryć i ogrzać.
Wytrzyj patelnię do czysta ręcznikami papierowymi.
Umieść patelnię na średnim ogniu.
Filety z łososia posypać równomiernie pozostałą 1/4 łyżeczki soli i pieprzu. Patelnia z natryskiem do gotowania.
Dodaj rybę na patelnię; gotować 2 1/2 protokół. Ostrożnie obrócić ryby; gotować 5 minut lub aż ryby płatki łatwo podczas badania widelcem lub do pożądanego stopnia doneness.
Podawać z mieszanką grochu i ryżem.
W razie potrzeby udekorować gałązkami koperku.
Uwaga: zielone smaki (groszek, koperek i zielona cebula) w tym daniu mogą być łatwo odzwierciedlone przez świeży, zielony smak sauvignon blanc. Wolę jednak podawać to z niemieckim sptlese riesling. Czysty owocowy i kwiatowy charakter riesling jest znakomitym kontrapunktem do bogactwa łososia. Spróbuj Pfeffingen "Ungsteiner Herrenberg" Riesling Sptlese 2004 z Pfalz, Niemcy ($20). -- Karen MacNeil
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje do łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Jedno wino, którego możesz spróbować to Aubert Lauren Vineyard Chardonnay. Ma 4,4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 139 dolarów.
![Aubert Lauren Vineyard Chardonnay]()
Aubert Lauren Vineyard Chardonnay
Lauren Estate Chardonnay z 2011 roku zawsze przypomina hipotetyczną mieszankę vintage Sonoma Coast z białym burgundem. Ten 2011 Lauren jest naturalnie czysty z zielonymi odcieniami chlorofilu na krawędzi. Aromaty są klasyczne z niuansami cytrynowo-mineralnymi, suszoną gruszką, a nawet nutami przypominającymi zieloną herbatę. Wyraźne aromaty owoców i minerałów dają organiczne poczucie miejsca. Bukiet jest wielopłaszczyznowy z nutami jabłkowych wypieków i mokrych kamieni. W ustach wyczuwalna jest gliceryna, po której następuje struktura kwasowa występująca tylko u Lauren.Wino ma lekką mglistą klarowność, co pokazuje zaangażowanie Auberta w minimalizację interwencyjnej produkcji wina.