Łosoś Z Kolendrą I Kremem Limonkowym
Łosoś z kolendrą i kremem limonkowym to bezglutenowe, pierwotne i pescatariańskie danie główne. Ten przepis służy 6. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 35g białka, 29g tłuszczu, oraz w sumie 420 kalorii. Na $4.95 za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 63 osoby były zadowolone, że spróbowały tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz skórkę z limonki, krem, kolendrę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać skórkę z limonki, możesz podążać za tym daniem głównym z Lime Angel Food Cake z wapienną glazurą i pistacjami jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 98%. Ten wynik jest spektakularny. Podobne przepisy to Łosoś Quick-Fix Z Limonką I Kolendrą (Kolendra), Łosoś wędzony z krewetkami, śmietaną chrzanową i winegretem limonkowym, oraz Poppadums z dipem z limonki i kolendry.
Instrukcje
Toast kolendry i nasion kminku w ciężkich patelni średnich na średnim ogniu, aż nieco ciemniejszy kolor i bardzo pachnące, mieszając często, 3 do 4 protokół.
Przenieść nasiona do średniej miski; ostudzić. Używając młynka do przypraw lub zaprawy z tłuczkiem, zmiel nasiona do średniej konsystencji (nie proszku).
Wlać nasiona do szklanego naczynia do pieczenia o wymiarach 13x9x2 cali.
Dodaj 6 łyżek oliwy z oliwek, czosnek i 2 łyżeczki skórki limonki.
Trzepaczka do miksowania.
Dodać łososia do mieszanki olejowo-przyprawowej w naczyniu. Obróć się do płaszcza. Przykryć i schłodzić co najmniej 1 godzinę i do 3 godzin, zmieniając łososia od czasu do czasu.Umieść stojak w górnej trzeciej części piekarnika i rozgrzej do 232°.
Pędzel heavy rimmed blachy do pieczenia z olejem do powlekania. Pracując z 1 filetem na raz, zetrzyj nadmiar przypraw, aby pozostawić cienką powłokę. Ułóż filety na przygotowanym arkuszu, w odstępie 2 cale od siebie.
Posypać solą i pieprzem. Pieczone filety, aż tylko nieprzezroczyste w centrum, o 7 protokół.W międzyczasie ubij kwaśną śmietanę, sok z limonki i pozostałe 3/4 łyżeczki skórki z limonki w średniej misce do wymieszania. Doprawić śmietaną limonkową do smaku solą i pieprzem.Ułóż filety na półmisku.
Każdy obficie posypać posiekaną kolendrą.
Podawać z kremem limonkowym.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Hanna Chardonnay z oceną 4,4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 20 dolarów za butelkę.
![Hanna Chardonnay]()
Hanna Chardonnay
Z kolorem genialnego miodu i złotej słomy, to wino przynosi aromaty grillowanej brzoskwini, ciasta gruszkowego, karmelu,babki, ananasa. Na podniebieniu świeże jabłko pokrojone w plasterki ze skórką z ciasta, karmelem, ciastem gruszkowym, grillowaną brzoskwinią, tostem i bananem.