Łosoś Z Ciepłą Sałatką Pomidorowo-Oliwną
Łosoś z ciepłą sałatką z pomidorów i oliwek to bezglutenowe, bezmleczne, paleolityczne i pierwotne danie główne. Za 5,39 USD za porcję ten przepis pokrywa 33% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4 osobom. Jedna porcja tego dania zawiera około 36 g białka, 31 g tłuszczu i łącznie 475 kalorii. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ten przepis zachwycił 5 osób. Udaj się do sklepu i kup miód, oliwę z oliwek, miętę i kilka innych rzeczy, aby przygotować je już dziś. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 94%, to danie jest doskonałe. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, polubili również Łosoś z ciepłą sałatką z pomidorów i oliwek, Pieczony łosoś z ciepłą sałatką z pomidorów i edamame i Pieczony dorsz z ciepłą tapenadą z pomidorów, oliwek i kaparów.
Instrukcje
Rozgrzej brojler. Wyłóż patelnię do brojlerów folią i lekko posmaruj oliwą z oliwek.
W małej misce wymieszaj 2 łyżki oliwy z oliwek, 1 łyżeczkę octu, miód, płatki czerwonej papryki i 1 łyżeczkę soli.
Na przygotowaną patelnię ułóż łososia skórą do dołu, a wierzch i boki posmaruj miodową glazurą. Smażyć na złoty kolor i po prostu ugotować, od 4 do 6 minut.
W międzyczasie połóż czosnek na desce do krojenia i posyp dużą szczyptą soli, a następnie rozgnieć go na pastę płaską stroną dużego noża.
Podgrzej pozostałe 3 łyżki oliwy z oliwek i 1 łyżkę octu, oliwki i pastę czosnkową w małym rondlu na średnim ogniu, aż zacznie bulgotać, około 3 minuty.
Przełóż mieszaninę do miski i dodaj pomidory, seler i miętę. Doprawić solą i wymieszać do połączenia.
Podawać z łososiem. Na porcję: kalorie 433; Tłuszcz 26 g (nasycony 4 g); Cholesterol 97 mg; Sód 982 mg; Węglowodany 10 g; Błonnik 1 g; Białko 38 g
Polecane wino: Pinot Noir, Chardonnay, Sauvignon Blanc
Pinot Noir, Chardonnay i Sauvignon Blanc to moje ulubione dania z łososia. Aby zdecydować się na kolor biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest doskonałym przyjacielem maślanych, kremowych dań, podczas gdy sauvignon blanc może uzupełniać dania ziołowe lub cytrusowe. Jasna czerwień o niskiej zawartości tanin, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Winnica Marimar Estate Don Miguel Vineyard Cristina Pinot Noir z oceną 4,9 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 48 dolarów za butelkę.
![Winnica Marimar Estate Don Miguel Cristina Pinot Noir]()
Winnica Marimar Estate Don Miguel Cristina Pinot Noir
To wino do starzenia, ale przyjemne do picia już teraz. W złożonym nosie aromaty jeżyn, konfitur śliwkowych i drzewa sandałowego. Podniebienie, szerokie i gładkie, ukazuje idealną równowagę pomiędzy atrakcyjnymi owocami i eleganckim dębem. Żywa kwasowość utrzymuje wino do końca i zapewnia długi potencjał starzenia tego wspaniałego wina.