Łosoś wędzony z sałatką z soczewicy

Need a bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie danie główne? Wędzony łosoś z sałatką z soczewicy może być znakomitym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 18g białka, 18g tłuszczu, oraz w sumie 311 kalorii. Ten przepis służy 6. Na 2,02 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka soczewicy puy, szalotka, oliwa z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Ten przepis jest lubiany przez 14 smakoszy i kucharzy. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 66%, co jest solidne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Sałatka z łososia wędzonego i soczewicy - 7 punktów, Sałatka Z Łososia Wędzonego Na Gorąco, Jajek I Soczewicy, oraz Kolacja: łosoś z wędzonym boczkiem i sałatką z soczewicy.
Instrukcje
Opłucz soczewicę, a następnie umieść je na patelni i obficie zalej wodą. Doprowadzić do wrzenia, następnie zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu przez 25-30 minut do miękkości.
Dobrze odcedzić i pozostawić do ostygnięcia.
Włożyć szalotkę do miski z musztardą, octem i przyprawami.
Dobrze wymieszać i ubić olej.
Jajka przełożyć na małą patelnię i zalać wodą. Doprowadzić do wrzenia, a następnie gotować na wolnym ogniu przez 3 min. Szybko schłodzić pod bieżącą zimną wodą i odkleić skorupki. Włóż do miski z zimną wodą, aż będzie gotowy do podania.
Koperek wymieszać z dressingiem i polać go soczewicą. Łyżka na 6 talerzy, następnie połówki jaj i umieścić jedną połowę na każdym talerzu z dwoma plastrami wędzonego łososia.
Posypać czarnym pieprzem, rozsypać na kilka liści koperku i podawać.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Wędzony łosoś świetnie komponuje się z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Jedno wino, którego możesz spróbować to Stonestreet Estate Chardonnay. Ma 4,1 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 36 dolarów.
![Stonestreet Estate Chardonnay]()
Stonestreet Estate Chardonnay
2012 Estate Chardonnay zapewnia wyraźny szkielet mineralny wraz z silnym pierwiastkiem cytrusowym. Mandarynka i marmolada wyłaniają się najpierw ze szkła, otwierając się na podniebienie, które kaskadowo przechodzi przez brzoskwinię i ocean spray - wszystko to kończy się zaskakującym chwytem i kwasowością.