Łosoś wolno pieczony z sałatką z kopru ogórkowego

Łosoś wolno pieczony z sałatką z ogórka koperkowego może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 38g białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 299 kalorii. Ten przepis służy 4. Na 4,35 zł za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz jogurt, koperek, mieloną kurkumę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać skórkę pomarańczową, możesz podążać za tym daniem głównym z Lody z ciemnej czekolady z dodatkiem pomarańczy z prażonymi orzechami włoskimi jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 40 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pescatariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 79%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Łosoś z sałatką ogórkową i sosem koperkowym, Koperek i łosoś Peklowany buraczkami z sałatką ogórkową, oraz Grillowany łosoś cytrynowo-koperkowy z sałatką z ogórka dla podobnych receptur.
Instrukcje
Do sałatki: Ćwiartuj ogórek wzdłuż i usuń nasiona, ale pozostaw na skórze. Ogórki cienko pokroić i wymieszać z solą w durszlaku. Ustaw w zlewie na około 1 godzinę, aby spuścić. W międzyczasie umieścić jogurt w sitku wyłożonym filtrem do kawy i ustawić nad miską do odsączenia, około 1 godziny.
Ogórki opłucz zimną, bieżącą wodą. Naciśnij na ogórki, aby wyodrębnić jak najwięcej płynu i osuszyć. Ogórki wrzucić z odsączonym jogurtem, koperkiem, cukrem, skórką pomarańczową, cayenne i doprawić pieprzem, do smaku.
Rozgrzej piekarnik do 275 stopni F.
Pokrój łososia wzdłuż, a następnie w poprzek, aby zrobić 4 równe kwadraty ryby. Łososia lekko posypać szczyptą kurkumy i lekko natrzeć, aby równomiernie pokryć. Doprawić łososia solą i pieprzem i umieścić na bardzo lekko naoliwionej patelni odpornej na przywieranie. Upiec łososia, obracając kawałki ostrożnie łopatką po około 10 minut, aż tylko gotowane przez, o 20 minut w sumie. (Powoli pieczony łosoś wygląda na Jasnopomarańczowy, a w środku będzie soczysty.) Aby podać, ogórki podzielić między 4 talerze, top z łososiem i udekorować koperkiem.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Jednym z win, które można spróbować jest rodzina Frank Vineyards Lewis Vineyard Reserve Chardonnay. Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 62 dolarów.
![Frank Family Vineyards Lewis Vineyard Reserve Chardonnay]()
Frank Family Vineyards Lewis Vineyard Reserve Chardonnay
Wino ma słomkowożółty kolor. Na nosie wyraża wolno pieczone gruszki i kwiaty wiciokrzewu. Na podniebieniu wino jest jasne i pełne, z mnóstwem cytryny Meyer i świeżych smaków moreli.