Łosoś w sosie szafranowym

Łosoś w sosie szafranowym
Łosoś w sosie szafranowym to bezglutenowe, pierwotne i pescatariańskie danie główne. Jedna porcja zawiera 593 kalorie, 53g białka, oraz 36 g tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje $6.15 za porcję. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Mieszanka śmietany ubijającej, nici szafranowe, Wino i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 85%. Ten wynik jest świetny. Spróbuj Biszkopt Z Małży Z Szafranem, Zupa z małży z szafranem, oraz Zupa z małży z szafranem dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Połącz małże i wino w dużym rondlu na średnim ogniu. Przykryć i gotować, aż małże zaczną się otwierać, mieszając od czasu do czasu, o 4 protokół. Za pomocą łyżki szczelinowej przenieść małże do dużej miski (wyrzucić małże, które nie otwierają się).
Składniki, których będziesz potrzebować
MałżeMałże
WinoWino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
2
Wlać płyn z rondla do 2-szklanki miarki. Wymieszać z szafranem.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzafranSzafran
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MiarkaMiarka
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
3
Niech gotowanie płyn stać 15 minut.
4
Dodać tyle śmietany do gotowania płynu do pomiaru 1 1/3 szklanki.
Składniki, których będziesz potrzebować
KremKrem
5
Przełożyć do dużego rondla. Mieszać w pomidory, czosnek, liść laurowy, i cayenne. Dusić na średnim ogniu, aż sos lekko zgęstnieje, około 5 minut. Doprawić solą i pieprzem. (Może być wykonany 4 godziny wcześniej. Przykryć i schłodzić małże i sos osobno.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Liście LauroweLiście Laurowe
PomidorPomidor
Mielony Pieprz CayenneMielony Pieprz Cayenne
MałżeMałże
CzosnekCzosnek
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
6
Rozgrzać olej w dużej patelni nonstick na dużym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
7
Dodać łososia, zaokrąglony bok w dół. Gotować, aż dno będzie złote, o 3 protokół. Odwróć łososia. Zmniejszyć ogień do niskiego; przykryć i gotować, aż łosoś będzie nieprzezroczysty w środku, o 4 minut dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
łosośłosoś
8
Zdjąć z ognia. Pozostaw pod przykryciem, aby utrzymać ciepło.
9
Przynieś sos w dużym rondlu, aby gotować na małym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
10
Dodaj małże w skorupkach; mieszaj do ogrzania, około 2 minut. Wymieszać z sokiem z cytryny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
MałżeMałże
Muszle MakaronuMuszle Makaronu
11
Umieść 1 filet z łososia na każdym z 4 talerzy. Podziel małże między talerze. SOS łyżka na łososia i małże.
Składniki, których będziesz potrzebować
łosośłosoś
MałżeMałże
SOSSOS

Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc

Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje do łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Tenuta di Nozzole Le Bruniche Chardonnay z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 12 dolarów za butelkę.
Tenuta di Nozzole Le Bruniche Chardonnay
Tenuta di Nozzole Le Bruniche Chardonnay
Nozzole Le Bruniche jest eleganckim i wyrazistym wyrazem odmiany Chardonnay, z czystym, pachnącym bukietem białych i tropikalnych owoców zrównoważonym lekkimi niuansami tostów. Na podniebieniu wykazuje doskonałą równowagę dojrzałości owoców podkreśloną przez świeżą kwasowość i strukturę średniego ciała, z ogólnym wrażeniem delikatnej złożoności. Są one powtarzane w czystym, trwałym wykończeniu, które kończy się subtelną nutą.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia73
Rodzaje PotrawSos
Magazyn