Łosoś z sosem Gravlax może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i pescatariański przepis ma 562 kalorie, 45g białka, oraz 39g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Na 5,63 zł za porcję, ten przepis okładki 33% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób naprawdę lubiło to skandynawskie danie. Udaj się do sklepu i odbierz filet z łososia, sól, musztardę i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić już dziś. Aby zużyć miód można śledzić to danie główne z Piernik Miodowy jako deser. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 76%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Łososiowy Gravlax, Łososiowy Gravlax, oraz Jak zrobić łosoś Gravlax.
Instrukcje
1
W małej szklance lub misce ze stali nierdzewnej ubij razem musztardę i wodę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ogórek Angielski, Obrany, Pozbawiony Nasion I Pokrojony W Cienkie Plasterki
Ubić majonez, miód, 1/8 łyżeczki soli i 1/8 łyżeczki koperku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Ogórek Angielski, Obrany, Pozbawiony Nasion I Pokrojony W Cienkie Plasterki
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
Koper
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
4
Podgrzej brojlery. Łososia natrzeć z obu stron olejem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Majonez I Więcej, W Razie Potrzeby
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Bagietka Z Francuskiego Chleba, Pokrojona W Plasterki I Opiekana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pełnoziarniste Bułki Obiadowe, Do Podania
5
Umieść kawałki w patelni brojlerów lub na blasze do pieczenia, po stronie skóry w dół, około 2 cale od siebie.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
Patelnia Brojlerów
6
Posypać 1/2 łyżeczki soli, 1/2 łyżeczki koperku i pieprzem. Smażyć ryby, aż złoty kolor i ledwo zrobione (ryby powinny być nadal półprzezroczyste w środku), o 6 minut na 1-calowy gruby filet.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 (U-12) Krewetek
Koper
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
7
Łososia podawać z sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Majonez I Więcej, W Razie Potrzeby
6 Do 8 Gorących Ciastek, Podzielonych
8
Alternatywy dla ryb: ponieważ idzie tak dobrze z sosem, łosoś jest trudny do pobicia dla tego przepisu. Można jednak zastąpić inne grube filety, takie jak grouper, jesiotr lub halibut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grouper
Halibut
Majonez I Więcej, W Razie Potrzeby
6 Do 8 Gorących Ciastek, Podzielonych
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
9
Test-Kuchnia Wskazówka: Jeśli smażysz lub pieczesz filet z łososia ze skórą i chcesz podawać go bez skóry, ugotuj filet od strony skóry w dół, a następnie po prostu przesuń dużą szpatułkę między gotowanym miąższem a skórą i podnieś filet. Jest to szczególnie łatwe, jeśli nie smarujesz skóry lub patelni, aby skóra przyklejała się do patelni. Wyłożyć patelnię folią aluminiową, aby ułatwić czyszczenie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filety Z łososia
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
Rekomendacja wina: koperek i łosoś są najlepsze z aromatycznym winem z dużą ilością kwasowości. Spróbuj Sauvignon blanc (np. Sancerre) lub chenin blanc (np. Vouvray) z Doliny Loary we Francji.
Łosoś świetnie komponuje się z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Możesz spróbować od A do Z Chardonnay. Recenzenci bardzo to lubią z 4.2 z 5 gwiazdek i cena około 15 dolarów za butelkę.