Łosoś w sosie cytrynowo-koperkowym

Need a danie główne bezglutenowe, pierwotne i pescatariańskie? Łosoś w sosie cytrynowo-koperkowym może być niesamowitym przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 600 kalorii, 30g białka, oraz 49g tłuszczu. Na 4,17 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka masła, pieprz cytrynowy, szalotka, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Aby zużyć mleko można śledzić to danie główne z Milky Way Brownie Bites jako deser. Ten przepis jest lubiany przez 30 smakoszy i kucharzy. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 72%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Grillowany łosoś z sosem cytrynowo-koperkowym, Hamburgery z łososia w sosie z koperkiem cytrynowym, oraz Łosoś z sosem koperkowym i cytrynowym Risotto dla podobnych receptur.
Instrukcje
Łososia umieść w płytkim naczyniu i natrzyj 3 łyżkami soku z cytryny. Doprawić koprem i pieprzem cytrynowym. Przykryć i odstawić na 10 do 15 minut.
Podgrzać 2 łyżki masła w rondlu na średnim ogniu, i saute szalotka 2 protokół, do miękkości.
Wymieszaj pozostały sok z cytryny, ocet i 1/4 szklanki wina. Dusić do zmniejszenia o co najmniej 1/
Wymieszać ze śmietaną i mlekiem. Doprawić koperkiem, natką pietruszki, tymiankiem, solą i białym pieprzem. Gotować i mieszać, aż zgęstnieje.
Ubij w 1/4 szklanki masła. Odstawić i ogrzać.
Ciepło pozostałe 1/4 Puchar masła na patelni na średnim ogniu.
Umieścić łososia na patelni, strona skóry do góry, i gotować 1 do 2 protokół, aż smażone. Odstaw łososia na bok. Deglaze patelni z pozostałych 1 łyżka wina, a następnie wymieszać w sosie śmietanowym. Powrót łososia na patelnię, i gotować 8 minut w sosie, lub aż łatwo płatkowane widelcem.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Łosoś można łączyć z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Możesz spróbować Aubert Lauren Vineyard Chardonnay. Recenzenci bardzo lubią to z 4.4 z 5 gwiazdek i cena około 139 dolarów za butelkę.
![Aubert Lauren Vineyard Chardonnay]()
Aubert Lauren Vineyard Chardonnay
Lauren Estate Chardonnay z 2011 roku zawsze przypomina hipotetyczną mieszankę vintage Sonoma Coast z białym burgundem. Ten 2011 Lauren jest naturalnie czysty z zielonymi odcieniami chlorofilu na krawędzi. Aromaty są klasyczne z niuansami cytrynowo-mineralnymi, suszoną gruszką, a nawet nutami przypominającymi zieloną herbatę. Wyraźne aromaty owoców i minerałów dają organiczne poczucie miejsca. Bukiet jest wielopłaszczyznowy z nutami jabłkowych wypieków i mokrych kamieni. W ustach wyczuwalna jest gliceryna, po której następuje struktura kwasowa występująca tylko u Lauren.Wino ma lekką mglistą klarowność, co pokazuje zaangażowanie Auberta w minimalizację interwencyjnej produkcji wina.