Łosoś w Pancetcie z masłem z czerwonego wina

Łosoś w Pancetcie z masłem z czerwonego wina
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc spróbuj łososia zawiniętego w pancettę z Czerwonym masłem winnym. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 41g białka, 35 g tłuszczu, oraz w sumie 585 kalorii. Ten przepis służy 4 i kosztuje $7.56 za porcję. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz sok z cytryny, perłową cebulę, pancettę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać wytrawne czerwone wino, można śledzić to danie główne z Brownies Pinot Noir jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pierwotne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 81%, to danie jest niesamowite. Spróbuj Steki z łososia z masłem z czerwonego wina, Pieczony łosoś z białym winem i sosem z masła cytrynowego, oraz Gotowany łosoś z kukurydzą i białym winem-SOS maślany dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 40
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
2
1 łyżeczkę masła rozpuścić w małym rondlu.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 żeberek Wieprzowych Lub Kotletów Z Polędwicy Z Kością (8 Uncji Każdy)6 żeberek Wieprzowych Lub Kotletów Z Polędwicy Z Kością (8 Uncji Każdy)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
3
Dodać szalotki i gotować na umiarkowanym ogniu, aż zmiękną, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szalotka, Tarta Lub PosiekanaSzalotka, Tarta Lub Posiekana
4
Dodać wino i gotować na dużym ogniu, aż zredukowane do gęstej, syropowej glazury, 5 do 7 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
5
Przełożyć do małej miski i ostudzić. Pozostałe 2 łyżki masła wymieszać, dodać posiekaną natkę pietruszki i doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)
6 żeberek Wieprzowych Lub Kotletów Z Polędwicy Z Kością (8 Uncji Każdy)6 żeberek Wieprzowych Lub Kotletów Z Polędwicy Z Kością (8 Uncji Każdy)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
6
Łososia położyć na powierzchni roboczej i nacisnąć na filety całą natkę pietruszki i liście tymianku. Doprawić solą i pieprzem i owinąć 2 plastry pancetty wokół każdego kawałka łososia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
1/2 Szklanki Groszku Cukrowego, Pokrojonego Na 1-calowe Kawałki1/2 Szklanki Groszku Cukrowego, Pokrojonego Na 1-calowe Kawałki
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
Cukierki PowietrzneCukierki Powietrzne
7
W talerzu ciasta wrzucić perłową cebulę z 1 łyżeczką oliwy z oliwek. Przykryć folią i piec około 20 minut, lub aż zmięknie i lekko karmelizuje.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula PerłowaCebula Perłowa
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
8
Lekko ostudzić, następnie przyciąć końce korzenia i obrać cebulę.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
9
Na dużej patelni, podgrzać 1 łyżkę oleju, aż się połysk.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
10
Dodaj escarole, doprawić solą i pieprzem i gotować na umiarkowanie dużym ogniu, podrzucając, do miękkości, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
EscaroleEscarole
11
Dodać cebulę perłową, wywar z kurczaka i sok z cytryny. Przykryć i ogrzać.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 T Pieprzu Białego W Proszku1 T Pieprzu Białego W Proszku
Cebula PerłowaCebula Perłowa
1 Szalotka, Starta Lub Posiekana1 Szalotka, Starta Lub Posiekana
12
Podgrzać pozostałe 2 łyżeczki oliwy z oliwek w dużej patelni nonstick.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
13
Dodać filety z łososia i gotować na dużym ogniu, obracając, aż pancetta jest rumiane na całym i ryby jest średnio rzadkie, o 7 protokół. Ostrożnie przenieść łososia do ręczników papierowych do odsączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
1/2 Szklanki Groszku Cukrowego, Pokrojonego Na 1-calowe Kawałki1/2 Szklanki Groszku Cukrowego, Pokrojonego Na 1-calowe Kawałki
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie PlasterkiNa 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
14
Przenieść mieszaninę cebuli escarole i pearl do 4 rozgrzanych talerzy i ustawić łososia na zieleni. Polej każdy filet odrobiną masła z czerwonego wina i podawaj od razu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula PerłowaCebula Perłowa
EscaroleEscarole
Sproszkowane Nasiona LubczykuSproszkowane Nasiona Lubczyku
6 żeberek Wieprzowych Lub Kotletów Z Polędwicy Z Kością (8 Uncji Każdy)6 żeberek Wieprzowych Lub Kotletów Z Polędwicy Z Kością (8 Uncji Każdy)
ZieloniZieloni
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby

Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc

Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Jednym z win, które można spróbować jest Tenuta di Nozzole Le Bruniche Chardonnay. MA 4,2 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 12 dolarów.
Tenuta di Nozzole Le Bruniche Chardonnay
Tenuta di Nozzole Le Bruniche Chardonnay
Nozzole Le Bruniche jest eleganckim i wyrazistym wyrazem odmiany Chardonnay, z czystym, pachnącym bukietem białych i tropikalnych owoców zrównoważonym lekkimi niuansami tostów. Na podniebieniu wykazuje doskonałą równowagę dojrzałości owoców podkreśloną przez świeżą kwasowość i strukturę średniego ciała, z ogólnym wrażeniem delikatnej złożoności. Są one powtarzane w czystym, trwałym wykończeniu, które kończy się subtelną nutą.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia56
Magazyn