Łosoś w glazurze balsamicznej
Jeśli masz około 35 minut do spędzenia w kuchni, łosoś w glazurze balsamicznej może być wspaniałym, bezglutenowym, bezmlecznym, paleolitycznym i pierwotnym przepisem do wypróbowania. Ten przepis przeznaczony jest dla 6 osób i kosztuje 2,85 USD za porcję. To danie główne ma 200 kalorii, 23 g białka i 8 g tłuszczu na porcję. Udaj się do sklepu i kup ocet balsamiczny, sól, oregano i kilka innych rzeczy, aby przygotować je dzisiaj. Ten przepis z Taste of Home ma 1 fanów. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał całkiem niezły wynik łyżką wynoszący 78%. Podobne przepisy to Łosoś w glazurze balsamicznej, Łosoś w glazurze balsamicznej i Łosoś w glazurze balsamicznej.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 425°. Wyłóż arkusz o wymiarach 15 x 10 x 1 cal. blacha do pieczenia z folią; posmaruj folię sprayem kuchennym. Odłożyć na bok.
W małym rondlu podsmaż czosnek na oleju, aż będzie miękki. Wymieszaj ocet, musztardę, wino, miód, sól i pieprz. Doprowadzić do wrzenia. Zredukować ciepło; gotować na wolnym ogniu bez przykrycia przez 3-5 minut lub do momentu, aż lekko zgęstnieje. Odłożyć 2 łyżki do posmarowania.
Filety ułożyć na przygotowanej patelni.
Posmaruj sosem i posyp oregano.
Piec bez przykrycia przez 15-18 minut lub do momentu, aż łosoś będzie łatwo łuskać się widelcem.
Przed podaniem posmaruj zarezerwowanym sosem.
Polecane wino: Pinot Noir, Chardonnay, Sauvignon Blanc
Łosoś doskonale komponuje się z Pinot Noir, Chardonnay i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na kolor biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest doskonałym przyjacielem maślanych, kremowych dań, podczas gdy sauvignon blanc może uzupełniać dania ziołowe lub cytrusowe. Jasna czerwień o niskiej zawartości tanin, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Argyle Reserve Pinot Noir z oceną 4,3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 30 dolarów za butelkę.
![Rezerwat Argyle Pinot Noir]()
Rezerwat Argyle Pinot Noir
Dolina Willamette jest najbardziej znana z bogatego Pinot Noir i jest to jedna z największych i najbogatszych w historii Argyle! Weź kolor i zapach róży gwinejskiej, dodaj owocowe aromaty czarnej wiśni i jagody marionowej z przyprawowymi aromatami toczonej ziemi i ciemnego kakao, a po prostu zaczniesz zbliżać się do złożoności tego wina. „Dojrzałe i obfite, z charakterystycznymi nutami fiołków i płatków róż do posmaków wiśni i przypraw, utrzymujące się z delikatną konsystencją. Potrzebuje czasu, aby się osadzić. Dwadzieścia procent wina będzie butelkowane pod zakrętką. Wino butelkowane pod zakrętką uzyskało 92 punkty punktów. Najlepszy w latach 2007-2012.” – Wine Spectator