Łosoś w garnku z groszkiem i ryżem
Łosoś w garnku z groszkiem i ryżem może być dobrym przepisem na poszerzenie kolekcji dań głównych. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.41 za porcję. Jedna porcja zawiera 371 kalorii, 28g białka, oraz 8G tłuszczu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka groszku cukrowego, imbiru, sosu sojowego i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć ocet ryżowy, można śledzić to danie główne z Czerwony Aksamitny Kubek Ciasto jako deser. Przynosi wam to moje przepisy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 82%. Ten wynik jest super. Podobne przepisy to Łosoś w garnku z groszkiem i ryżem, Fettuccine z łososiem i groszkiem, oraz Miseczki z łososia Teriyaki z groszkiem i Sriracha.
Instrukcje
Wymieszać ryż i 2 1/3 szklanki wody na średniej patelni. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz ogień do niskiego poziomu i gotuj na wolnym ogniu, pod przykryciem, przez 10 minut. Pokrój łososia po przekątnej na cztery kawałki o grubości 3/4 cala. Doprawić 1/4 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu.
Ułożyć na częściowo ugotowanym ryżu. Przykryć i gotować 7 protokół. Rozsypać groszek na łososia i ryżu. Przykryć i gotować, aż ryż i groszek zmiękną i łosoś jest nieprzezroczysty i zaczyna się łuszczyć, 3 do 5 protokół.
Wymieszać sos sojowy, szalotki, ocet, imbir, i cukier w małej misce. Łyżka sos na łososia, ryż i groszek i służyć. Technika: możesz dostosować tę metodę gotowania w jednym garnku do krewetek i przegrzebków. (
Dodaj je z groszkiem, po ugotowaniu ryżu przez około 15 minut.) Kluczem jest pokrycie patelni, więc wszystko paruje razem. Jeśli twoja patelnia nie ma pokrywki, użyj blachy do pieczenia.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Łosoś można łączyć z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Z perspektywy czasu wina Chardonnay z 4.5 z 5 Ocena gwiazdkowa wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 26 dolarów za butelkę.
Win Chardonnay
Nasz 2018 Chardonnay pochodzi z winnic w Carneros i Oak Knoll. Fermentowane w stali nierdzewnej, a następnie starzone przez trzy miesiące na osadzie w neutralnym francuskim Dębie, wino wykazuje dużą kwasowość, wagę i smak. Ten 100% Chardonnay wykazuje kwasowość Zwykle zarezerwowaną tylko dla Win ze stali nierdzewnej. To pięknie wyważony Chardonnay.