Łosoś Toskański Z Rozmarynem Orzo
Toskański łosoś z rozmarynem Orzo to bezmleczne i pescatariańskie danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 36g białka, 13g tłuszczu, oraz w sumie 438 kalorii. Na 5,32 zł za porcję, ten przepis okładki 33% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 8 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Mieszanka filetów z łososia, pomidorów winogronowych, orzo i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 96%. Ten wynik jest znakomity. Podobne przepisy to Łosoś toskański z rozmarynem Orzo, Toskański rozmaryn kurczak i biała fasola, oraz Toskańska zupa z białej fasoli z oliwą z oliwek i rozmarynem.
Instrukcje
Gotować orzo zgodnie z zaleceniami na opakowaniu do al dente.
Rozgrzać olej w dużej patelni nonstick na średnim ogniu. Gotować 1/2 szklanki cebuli i rozmarynu, aż cebula zmięknie, 9 protokół.
Połącz z orzo w misce. Łososia przyprawiamy 1 łyżką bazylii, soli i pieprzu.
Rozgrzać tę samą patelnię na średnim ogniu. Łososia gotować na złoty kolor, 5 minut z każdej strony, mięso najpierw w dół; odstawić.
Dodaj czosnek i pozostałe 1 filiżanka cebuli na patelni; gotować do miękkości, 2 protokół.
Dodać pomidory i oliwki; gotować, aż pomidory zerwać, 3 protokół.
Wyjąć patelnię z ognia; wymieszać pietruszkę i pozostałe 1/4 szklanki bazylii. Doprawić solą i pieprzem.
Podawaj ryby na orzo; top z mieszanką pomidorową.Gotować orzo zgodnie z zaleceniami na opakowaniu do al dente.
Rozgrzać olej w dużej patelni nonstick na średnim ogniu. Gotować 1/2 szklanki cebuli i rozmarynu, aż cebula zmięknie, 9 protokół.
Połącz z orzo w misce. Łososia przyprawiamy 1 łyżką bazylii, soli i pieprzu.
Rozgrzać tę samą patelnię na średnim ogniu. Łososia gotować na złoty kolor, 5 minut z każdej strony, mięso najpierw w dół; odstawić.
Dodaj czosnek i pozostałe 1 filiżanka cebuli na patelni; gotować do miękkości, 2 protokół.
Dodać pomidory i oliwki; gotować, aż pomidory zerwać, 3 protokół.
Wyjąć patelnię z ognia; wymieszać pietruszkę i pozostałe 1/4 szklanki bazylii. Doprawić solą i pieprzem.
Podawaj ryby na orzo; top z mieszanką pomidorową.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje do łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Jednym z win, które można spróbować jest Antica Chardonnay (Mountain Select). Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 29 dolarów.
![Antica Chardonnay (Mountain Select)]()
Antica Chardonnay (Mountain Select)
Chardonnay 2017 jest żywy i bogaty w kuszące aromaty, które prowadzą do mocnego rdzenia smaków gruszki, jabłka i moreli w cieniu lekko przyprawionego dębu. Na podniebieniu wino oferuje warstwę po warstwie utrzymujących się smaków. Wino podkreśla czystość odmianową elegancją i świeżością na podniebieniu.Chardonnay zebrano od 4 do 31-letnich win z wybranych części dziewięciu bloków winnic, które są sadzone na wysokości 1,413-1,494 stóp. Tegoroczna selekcja składała się z 10 klonów Chardonnay—dziewięciu burgundzkich i uznanej selekcji Heritage Weimer—które razem tworzą złożoność aromatów i smaków, których szukamy dla naszej górskiej selekcji Chardonnay.