Łosoś szkocki z Szalotkowo-truflową polewą miodową, ryżowym Krabem i zielonym jabłkiem oraz konfiturą z pigwy

Łosoś szkocki z Szalotkowo-truflową polewą miodową, ryżowym Krabem i zielonym jabłkiem oraz konfiturą z pigwy
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc spróbuj Szkockiego łososia z szalotką-truflową polewą miodową, ryżowym Krabem i zielonym jabłkiem oraz dżemem z pigwy. Jedna porcja zawiera 605 kalorii, 19g białka, oraz 19g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na 4,45 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Mieszanka ekstraktu z wanilii, olej roślinny, jabłko granny smith i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć jasnobrązowy cukier, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta morelowa z brązowym cukrem i cynamonem jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 43%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Pieczony Łosoś Z Szalotką + Zielona Cebula, Strudle z pigwy jabłkowej z syropem z pigwy, oraz Rolada z kraba halibuta z sosem śmietanowym cytrynowym, fasolką szparagową i ziemniakami pieczonymi truflami dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W średnim rondlu na umiarkowanym ogniu doprowadzić pigwę, cukier, ocet i 1 1/2 szklanki wody do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
OcetOcet
PigwaPigwa
CukierCukier
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Dodać wanilię (lub zeskrobać w nasionach wanilii), sok z cytryny i skórkę, a następnie obniżyć ogień, przykryć i gotować na wolnym ogniu, aż dżem zgęstnieje i zmniejszy się o połowę, o 25 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
WaniliaWanilia
NasionaNasiona
DżemDżem
3
Niech dżem ostygnie przez 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
DżemDżem
1
W średnim rondlu na umiarkowanym ogniu ogrzać olej roślinny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej RoślinnyOlej Roślinny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Łososia posypać solą i pieprzem, dodać do patelni i gotować, przewracając raz, aż tylko gotowane przez, o 3 protokół na stronę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
łosośłosoś
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Łososia przełożyć na patelnię i przykryć. Nie czyścić rondla.
Składniki, których będziesz potrzebować
łosośłosoś
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
1
Umieść patelnię, której użyłeś do łososia, na małym ogniu i rozpuść masło.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
łosośłosoś
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Dodaj szalotki i smażyć, mieszając często, aż przezroczyste, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzalotkaSzalotka
3
Dodać cukier i ocet i gotować, aż cukier się rozpuści, o 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
OcetOcet
CukierCukier
4
Ostudzić, a następnie przenieść do blendera.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
5
Dodaj miód i olej truflowy i przecier do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej TruflowyOlej Truflowy
MiódMiód
1
W średnim rondlu na małym ogniu połącz wszystkie składniki i gotuj, często mieszając, aż risotto zacznie się przyklejać i stanie się kremowe, około 2 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
1
Rozgrzej brojlery.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
BrojlerBrojler
2
Łososia posmarować polewą z miodu szalotkowo-truflowego i umieścić pod brojlerem, aż do ogrzania, około 1 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzalotkaSzalotka
łosośłosoś
GlazuraGlazura
MiódMiód
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
BrojlerBrojler
1
Podziel risotto na 4 talerze.
2
Łososia pokroić na cztery porcje i ułożyć na risotto.
Składniki, których będziesz potrzebować
łosośłosoś
3
Każdy kawałek ryby skropić 1 łyżką dżemu pigwowego i podawać natychmiast.
Składniki, których będziesz potrzebować
PigwaPigwa
RybyRyby
DżemDżem

Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc

Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Tenuta di Nozzole Le Bruniche Chardonnay z 4.4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 12 dolarów za butelkę.
Tenuta di Nozzole Le Bruniche Chardonnay
Tenuta di Nozzole Le Bruniche Chardonnay
Nozzole Le Bruniche jest eleganckim i wyrazistym wyrazem odmiany Chardonnay, z czystym, pachnącym bukietem białych i tropikalnych owoców zrównoważonym lekkimi niuansami tostów. Na podniebieniu wykazuje doskonałą równowagę dojrzałości owoców podkreśloną przez świeżą kwasowość i strukturę średniego ciała, z ogólnym wrażeniem delikatnej złożoności. Są one powtarzane w czystym, trwałym wykończeniu, które kończy się subtelną nutą.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia17
Magazyn