Łosoś Szkliwiony Klonem
Potrzebujesz bezglutenowe, bezmleczne, paleolityczne i pierwotne danie główne? Łosoś glazurowany klonem może być świetnym przepisem do wypróbowania. Ten przepis zawiera 4 porcje z 222 kalorie, 23G białka, oraz 9g tłuszczu każdy. Za $2.92 za porcję, ten przepis okładki 18% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i podnieś oliwę z oliwek, syrop klonowy, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 586 osób uznało ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Przynosi ci smak domu. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 20 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia wynik spoonacular 97%, co jest niesamowite. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Łosoś Szkliwiony Klonem, Łosoś Szkliwiony Klonem, oraz Łosoś Szkliwiony Klonem.
Instrukcje
W małym rondelku zagotuj sok grejpfrutowy, ocet, syrop i czosnek. Zmniejsz ogień; gotować na wolnym ogniu bez przykrycia przez 5 minut.
Przenieś 2 łyżki stołowe do małej miski; dodaj olej. Odłóż pozostałą glazurę na bok.
Posyp łososia solą i pieprzem; połóż skórą do dołu na ruszcie grillowym. Za pomocą szczypiec z długą rączką zwilż ręcznik papierowy olejem spożywczym i lekko posmaruj ruszt grillowy. Grill, pod przykryciem, na średnim ogniu lub podsmaż 4-6 cali. od ognia przez 10-12 minut lub do momentu, gdy ryby łatwo się łuszczą widelcem, od czasu do czasu polewając mieszanką oleju klonowego.
Skrop zarezerwowaną glazurą.
Polecane wino: Pinot Noir, Chardonnay, Sauvignon Blanc
Łosoś można łączyć z Pinot Noir, Chardonnay i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Możesz spróbować kuszy Sonoma Pinot Noir. Recenzentom podoba się to z oceną 4,4 na 5 gwiazdek i ceną około 20 dolarów za butelkę.
![Kusza Sonoma Pinot Noir]()
Kusza Sonoma Pinot Noir
Postarzany we francuskim Dębie, ten Pinot Noir ma piękny granatowy kolor z aromatami wiśni Bing, czerwonej maliny, przyprawy do pieczenia i subtelnych nut wanilii. Prezentuje bujną miękkość na podniebieniu w połączeniu ze smakami skoncentrowanych czerwonych i niebieskich owoców, z rdzeniem wiśni i ciemnej maliny z fioletowymi fioletowymi nutami ustnymi. Średnio mocny o zrównoważonej kwasowości, która podnosi smaki.