Łosoś szkliwiony cytrusem
Cytrusowo-szkliwiony łosoś jest bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie przepis z 45 porcjami. Jedna porcja zawiera 34 kalorie, 3G białka, oraz 1g tłuszczu. Na 41 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz sok pomarańczowy, ziemniaki, margarynę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 3 minuty. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 38%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Cytrusowy Łosoś Szkliwiony, Cytrusowy Łosoś Szkliwiony, oraz Łosoś Szkliwiony Cytrusem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 300 stopni F. Linia 15 1/2 cala przez 10 1/2 cala galaretki-roll patelnia z folią; smar foil.In 4-quart rondel, połączyć koper włoski i ziemniaki.
Dodać wystarczającą ilość zimnej wody do pokrycia. Przykryj, podgrzej do wrzenia na wysokiej, a następnie zmniejsz ciepło do niskiej. Dusić 18 do 22 minut lub aż warzywa będą miękkie po przekłuciu końcówką noża.Tymczasem, w rondlu 4-quart, podgrzać sok do wrzenia na wysokiej. Gotować 10 minut lub do zmniejszenia do 1/2 szklanki. Wymieszać z sosem sojowym i gotować 1 minutę dłużej.Podczas gotowania kopru włoskiego i soku przyprawiamy mięso łososia 1/4 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki świeżo zmielonego czarnego pieprzu. Ułóż łososia w jednej warstwie w przygotowanej patelni, od strony skóry do góry. Pieczeń 12 do 18 minut lub aż bledsze w kolorze i nóż przebija łatwo przez bok. Ostrożnie obrać skórę łososia i wyrzucić.
Odcedzić koper włoski i ziemniaki i przenieść do robota kuchennego z dołączonym ostrzem noża.
Dodać margarynę, 1/4 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki świeżo zmielonego czarnego pieprzu. Puree aż będzie gładkie. Podziel między talerze do serwowania.Ułóż skórkę łososia bokiem w dół na puree z kopru włoskiego i łyżkę pomarańczowej glazury.
Udekoruj liśćmi kopru włoskiego i podawaj natychmiast.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Możesz spróbować Santan EMA Reserve Chardonnay. Recenzenci bardzo lubią to z 4.3 z 5 gwiazdek i cena około 14 dolarów za butelkę.
![Santa Ema Reserve Chardonnay]()
Santa Ema Reserve Chardonnay
Santa Ema Chardonnay Reserva to jasne złoto-żółte wino, które pochodzi z Doliny Leyda. Pojawia się bukiet dojrzałych owoców tropikalnych, takich jak banany i marakui wraz z nutami miodu i wanilii. W ustach jest to wino o dobrej równowadze i przyjemnej kwasowości.Idealny do tłustych ryb i sosów, owoców morza i grillowanych krabów. Idealny również do białego mięsa i dojrzałych serów.