Łosoś suszony Curry ze słodką cebulką
Curry-suszony łosoś ze słodkim cebulowym smakiem jest bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie przepis z 9 porcjami. Na 81 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 1g tłuszczu, oraz w sumie 67 kalorii. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka przyprawionego octu ryżowego, musztarda, cukier i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 30%, co nie jest takie niesamowite. Spróbuj Car Dogs' słodki łosoś Peklowany i wędzony, Grillowany łosoś w / nektarynka-cebula Relish, oraz Pieczony Łosoś Z Szalotką + Zielona Cebula dla podobnych receptur.
Instrukcje
Filet z łososia opłukać, osuszyć i położyć skórę na patelni.
Cukier wymieszać z solą, curry i suchą musztardą. Wymieszać równomiernie na wierzchu łososia. Przykryć i schłodzić 1 do 3 godzin. (Powłoka rozpuszcza się.)
Cebulę obrać i cienko pokroić. Posiekać tyle mięty, aby 2 łyżki stołowe.
W misce połącz cebulę, posiekaną miętę i ocet. Aby podać w ciągu godziny, dodaj lód. Jeśli do przodu, przykryć i schłodzić smak do 3 godzin; od czasu do czasu mieszać.
Łososia opłucz pod chłodną bieżącą wodą, delikatnie pocierając, aby uwolnić sól. Ustaw ryby, skórę w dół, na arkuszu ciężkiej folii i folii wykończenia, aby dopasować zarys ryby.
Przygotować grill do pośredniego ogrzewania.
Aby użyć brykietów węglowych, zapal 60 brykietów na ruszcie ognistym. Po usianiu szarym popiołem, w ciągu 20 do 25 minut, popchnij połowę węgli na każdą stronę rusztu. Umieść grill około 6 cali nad rusztem.
Aby użyć grilla gazowego, włącz ogrzewanie do wysokiego, zamknij pokrywę i podgrzewaj przez co najmniej 10 minut. Dostosuj ciepło do pośredniego grillowania (brak płomienia pod jedzeniem).
Łososia ustawić na środku grilla, a nie na gorących węglach lub płomieniu. Pokrywa; otwory wentylacyjne na grillu węglowym. Gotować, aż ryba będzie nieprzezroczysta, ale nadal wilgotne-patrząc w najgrubszej części, 12 do 15 minut.
Wsuń dużą, pozbawioną opraw blachę do pieczenia pod rybę, a następnie wsuń rybę na talerz.
Posypać pozostałymi liśćmi mięty. Podnieś porcje ryb ze skóry.
Podawać z cebulowym smakiem.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Możesz spróbować Trentadue La Storia Chardonnay. Recenzenci bardzo to lubią z 4.3 z 5 gwiazdek i cena około 20 dolarów za butelkę.
Trentadue La Storia Chardonnay
2014 Chardonnay, Wybrzeże Sonoma, jest typowe dla odmiany z aromatami jabłek, białych brzoskwiń i cytrusów. Z dłuższym czasem w szkle niuansowane aromaty gałki muszkatołowej, lekkie tosty i wanilia przychodzą bawić się wraz z sugestią ananasa i dojrzałych cytryn Meyer. Odczucie w ustach jest ostre i powściągliwe z wyraźną mineralnością i czystością owoców. Bogaty, elegancki i pięknie wyważony.