Łosoś smażony z ziemniakami i kremowym sosem anchois

Smażony łosoś z ziemniakami i kremowym sosem anchois może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i pescatariański przepis ma 453 kalorie, 17g białka, oraz 31 g tłuszczu na porcję. Na 2,19 zł za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. 51 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka sardeli, oliwy z oliwek, ziemniaków Yukon gold i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć olej canolan można śledzić to danie główne z Wiśniowo-Morelowe Obroty jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 92%. Ten wynik jest świetny. Spróbuj Polędwica smażona na patelni z Roztrzepanymi ziemniakami i sosem anchois, Spice-crusted salmon with sautéed potatoes & Spin, oraz Orzechowy Łosoś Z Podsmażonymi Rampami I Fioletowymi Ziemniakami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Dodaj ziemniaki do dużego garnka i przykryj wodą. Obficie doprawić solą. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu i gotować na wolnym ogniu, aż miękka i widelec przesuwa się łatwo, 15 do 20 minut. Po zakończeniu odcedzić w durszlaku. Wrzucić do dużej miski z zieloną szalotki i 2 łyżki pietruszki. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
Filety z łososia przyprawiamy z obu stron solą i pieprzem.
Rozgrzać olej w dużej patelni non-stick na średnim ogniu do połysku.
Dodaj filety z łososia od strony skóry w dół i ostrożnie naciśnij filety w dół szpatułką lub palcami przez kilka sekund, aby skóra miała pełny kontakt z patelnią. Gotować, aż rumiane na dnie, 4 do 5 protokół. Ostrożnie odwróć filety i gotuj przez 1 minutę po drugiej stronie.
Wyjąć filety i odstawić na bok.
W przypadku winegret: przecier anchois, sok z cytryny, kapary i pietruszkę w robocie kuchennym. Z ostrza działa, wlać oliwę z oliwek i śmietanę, aż sos będzie gładki i gęsty, około 20 sekund.
Przełożyć do miski i doprawić do smaku solą i pieprzem.
Filety z łososia i ziemniaki podawać z kremowym winegretem na boku.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Jednym z win, które można spróbować jest Laguna Winery Russian River Chardonnay. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 29 dolarów.
![Laguna Winery Rosyjska Rzeka Chardonnay]()
Laguna Winery Rosyjska Rzeka Chardonnay
Położony w samym sercu Rosyjskiej doliny rzeki, Laguna Ranch Vineyard jest domem dla światowej klasy Chardonnay w ciągu ostatnich 30 lat. Winnica zawdzięcza swój długi sezon wegetacyjny chłodnej mgle, która spływa z Oceanu Spokojnego, dając naszym winogronom Chardonnay delikatną równowagę między rześką kwasowością a dojrzałymi smakami owoców. Elegancki wyraz swojej imiennej winnicy, Laguna Ranch Vineyard Chardonnay jest wyjątkowo dobrze zbalansowanym i luksusowym winem. Otwiera się nutami jabłka, gruszki, pigwy i mandarynki, oprawionymi słodkimi nutami azjatyckiej przyprawy. Dobrze wyważony i bogaty, ten Chardonnay ma wyraziste odczucia w ustach i warstwowe, utrzymujące się wykończenie.